Política 01/10/2017

Zoido només explica la meitat de la història

Un vídeo de Sant Joan de Vilatorrada tuitejat pel ministeri de l'Interior presenta la Guàrdia Civil com a víctima i amaga la càrrega violenta d'un moment abans

Ara
1 min

BarcelonaUn guàrdia civil entra en un col·legi electoral de l'1-O, en un institut de secundària de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i un home que hi havia a dins li tira una cadira i el tira a terra: és un llançament directe i contundent, el fa caure com una bitlla. Ho ha tuitejat el ministeri de l'Interior com una mostra de violència contra l'institut armat.

Però els homes i dones de comunicació del ministre Juan Ignacio Zoido han explicat la història a mitges. Més ben dit, només n'ha explicat potser un 10%. Perquè han editat tantíssim el vídeo que no mostra la càrrega policial extremament violenta que hi ha hagut en els moments precedents i que desemboquen en una escena en què un guàrdia civil destrossa amb una destral la porta de vidre del centre educatiu per entrar-hi. Un cop a dins, això sí, vola la cadira i cau com un sac.

Es dedueix que aquest agent és un dels tres de la Guàrdia Civil que, segons el ministeri, han resultat ferits durant l'operació de repressió contra l'1-O. I el llançador de la cadira fa tota la pinta de ser el detingut per atemptat a l'autoritat.

Com a complement als tuits de denúncia pels atacs soferts, el ministeri també ha tuitejat la mà embenada d'un guàrdia civil.

stats