Un ARA poètic de la mà de Vicent Andrés Estellés i Joan Salvat-Papasseit

Presentem la portada del diari pel dia de Sant Jordi, obra de Mari Fouz, centrada en l'amor en la literatura

ARA
1 min
20240423.diariara.001 060 page 0001

L'edició en paper de l'ARA d'aquest Sant Jordi és ben especial. Amb una il·lustració a la portada obra de Mari Fouz, us oferim un diari amb un Tema del Dia centrat en l’amor en la literatura, i amb versos d’Estellés i Papasseit al llarg de gairebé totes les pàgines.

Són dos dels grans poetes de l’amor i del plaer sensual. D’alguna manera, es van passar el relleu. Joan Salvat-Papasseit va morir jove, a Barcelona, als 30 anys, el 7 d’agost del 1924. Al cap encara no d’un mes, el 4 de setembre d’aquell mateix any, naixia a Burjassot, al País Valencià, Vicent Andrés Estellés. L’un i l’altre van fer una poesia íntimament connectada a la vida, molt arran de l’experiència, de la gent. D’aquí el seu èxit popular, que s’ha mantingut al llarg del temps. Han estat i continuen sent llegits. Merescudament.

Van saber captar una certa joia de viure, el batec amorós i sexual, i ho van fer en una llengua genuïna, que sense renunciar a la tradició i l’erudició, era alhora la parla del carrer, la que sentien als carrers del barri de la Barceloneta o de l’horta valenciana. Tots dos, també, van ser fills de família modesta i poetes autodidactes. Aquest Sant Jordi, coincidint amb els centenaris del naixement d’un i de la mort de l’altre, hem puntejat aquest ARA de Sant Jordi amb poemes seus.

stats