previsions 09/06/2018

Dissabte amb el cel enteranyinat i temperatures més altes

Aquest dissabte els vents de garbí faran disparar els termòmetres a les comarques de Girona

Marc Gassó
2 min
Altocúmuls lenticulars aquest matí, des de la plana de Vic. / EMILI VILAMALA.

BarcelonaAquest dissabte comença amb núvols prims i amb unes temperatures mínimes que han augmentat notablement, entre 3 i 6 graus respecte a aquest divendres passat al matí.

Durant aquest dissabte esperem que els núvols alts enteranyinin el cel gran part de la jornada. A més, de cara a la tarda hi haurà un augment de la pols en suspensió que començarà a arribar del nord d’Àfrica. Per tant, s'apreciarà un cel més blanquinós a mesura que avanci la jornada. Tot i que durant gran part del dia no esperem precipitacions a pràcticament cap punt del país, de cara a les últimes hores del dia es podrien escapar quatre gotes de fang en alguns indrets de la costa tarragonina o cap a ponent.

Precipitació acumulada prevista per avui dissabte / Model GFS 0.25 / ARA méteo

Malgrat els núvols alts, les temperatures seguiran en augment i en alguns indrets ens tornarem a acostar a la marca dels 30ºC, especialment cap a les comarques del nord de Girona i la Costa Brava, on el vent de garbí arribarà reescalfat.

Temperatures màximes previstes per aquest dissabte / GFS 0.25 / ARA Méteo

Diumenge més inestable

De cara a diumenge esperem una jornada amb més inestabilitat, però ni de bon tros estarà tot el dia plovent. Sembla que tindrem ruixats acompanyats de pols en suspensió que començaran de matinada al llarg de la costa i durant el dia afectaran força indrets de la meitat oest de Catalunya, més intensos com més al nord, és a dir, cap a la zona del Prepirineu i el Pirineu. Fora d'aquestes zones sembla ser que també podrien arribar gotellades o ruixats, tot i que molt més febles. En general no s'esperen grans quantitats de precipitació.

Precipitació acumulada prevista per diumenge / Model GFS 0.25 / Araméteo
stats