previsions 23/05/2016

La calor gairebé d'estiu marcarà una setmana que comença amb més fresca

Dilluns amb pocs núvols. A partir de dijous les temperatures superaran els 30 graus a l'interior

Miquel Bernis
2 min
Màquines removent la sorra aquest matí a Tossa de Mar

BarcelonaTot i la presència d'algunes bandes de núvols prims, aquest dilluns ha començat amb un cel bàsicament serè. Les tempestes d'ahir a la tarda han portat aire més fresc, una refrescada que ha fet que el dia hagi començat amb temperatures de 3 a 5 graus més baixes que ahir en molts casos. Al migdia aquest canvi no serà tan notori, però en molts indrets avui hi haurà 1 o 2 graus menys que ahir al migdia, i la diferència podria ser més marcada en àmbits com l'Empordà i la Catalunya del Nord.

Avui el sol predominarà, però a la tarda creixeran algunes nuvolades en punts de muntanya i augmentaran els núvols prims en general. El risc més alt de ruixats puntuals se situarà al voltant de la serra de l'Albera, i per tant, en àmbits com l'Alt Empordà, la Garrotxa i la Catalunya del Nord. Fenòmens aïllats, en tot cas.

Els dies vinents el temps tampoc es complicarà gaire, i demà també hi haurà bandes de núvols prims al sud i a l'oest, però en general farà sol. Dimecres serà un dia més variable i amb estones de cel mig ennuvolat, però les possibilitats de ruixats seran igualment baixes en general. Els últims dies del mes podrien estar marcats per tempestes de tarda al Pirineu i a Ponent a causa de l'acostament per l'oest d'una bossa d'aire fred en alçada, però això passaria, en tot cas, a partir de dissabte.

Tot i l'inici de setmana més fresc, la calor gairebé d'estiu marcarà el temps dels dies vinents. Demà les temperatures variaran poc, però com més avanci la setmana lectiva més calor farà, i arribarem al cap de setmana amb els dies més càlids de la primavera fins ara: divendres i dissabte s'entreveuen amb màximes de més de 30 graus a l'interior i valors de fins a 25 a la costa.

stats