previsions 14/01/2021

La méteo: el fred afluixarà en un cap de setmana de sol i vent

La temperatura pujarà a Ponent però l'ambient es mantindrà clarament d'hivern

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquest migdia la temperatuera no ha pujat tant com ahir a les comarques de Girona, però en canvi el termòmetre continua recuperant-se en alguns punts del pla de Lleida. La boira gebradora no s'aixeca a l'altiplà central, on avui l'ambient ha continuat sent gèlid de forma continuada. A Cervera i a Tàrrega la temperatura no ha passat d'1 grau, mentre a Lleida ha escalat fins als 8. D'entre les màximes més altes d'avui destaquen els 16 graus d'Espolla i del Santuari de Queralt, a Berga. La màxima ha fregat també els 15 graus a Tortosa, a Arenys de Mar i a Tarragona.

En general els pròxims dies farà sol, però entre aquest vespre i demà hi haurà algunes tímides nevades al vessant nord del Pirineu. Demà al migdia el cel arribarà a quedar també enterbolit en algunes comarques centrals. Diumenge arribarà un front una mica més actiu que farà nevar de manera més destacable al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.500 metres. Això farà que dissabte a la tarda i diumenge també hi hagi alguns intervals de núvols a l'Empordà i a la Catalunya del Nord. La boira perdrà protagonisme a la Depressió Central, sobretot dissabte.

Acumulacions de precipitació previstes per diumenge

El vent de mestral tornarà a bufar fort entre aquest vespre i dissabte al matí. Es deixarà sentir sobretot a les Terres de l'Ebre i als cims del Pirineu, però demà a la tarda fins i tot bufarà al pla de Lleida, cosa que ajudarà a renovar l'aire i a fer marxar el fred més cru també en aquest sector.

Cops de vent màxims previstos per divendres al matí

A llarg termini ens instal·larem en aquest ambient clarament d'hivern, però sense les glaçades tan fortes dels últims dies. Temperatures que potser en un hivern com l'anterior hauríem considerat purament d'hivern però que, després de dies de fred intens, semblaran més normals. La setmana que ve s'entreveu algun canvi més destacable. Cap a dimecres arribarà una pertorbació que, sí bé no està gens clar que pugui fer ploure en general, sí que sembla més probable que provoqui pluges i nevades destacables al Pirineu Occidental. Aquest cop res fa pensar que hagi de nevar a cotes baixes.

stats