previsions 28/10/2016

La méteo en 1 minut: pont sense núvols però amb boires

Els termòmetres aniran reculant progressivament amb el pas dels dies

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaL'arribada de l'anticicló farà que el contrast entre les temperatures del matí i les del migdia es vagi accentuant els dies vinents. Avui a primera hora ha fet més fred que ahir gairebé arreu, i en alguns casos la temperatura ha baixat de forma contundent. A Figueres ahir el dia començava amb 17 graus, avui el termòmetre ha caigut fins als 10, a Cervera s'ha passat de 14 a 10, i en molts casos la baixada ha estat d'entre 1 i 3 graus. Al migdia les temperatures s'enfilaran per sobre dels 20 a molts indrets, i en general l'ambient serà molt agradable.

Els bancs de boira es van fent cada cop més presents, aquest matí n'hi ha de força extensos al pla de Lleida i a la Catalunya Central, unes boires que marcaran el temps d'aquestes comarques durant tot el pont. A mesura que passin els dies cada cop afectaran més comarques, i a Ponent en alguns casos podrien fer-se fins i tot persistents durant bona part del dia. Això farà que a mesura que passin els dies l'ambient sigui cada cop més fred en aquests sectors. A la resta de comarques també anirà fent més fred com més avanci el cap de setmana llarg, però la baixada serà més progressiva.

En general el cel serè predominarà durant tot el cap de setmana llarg, i no hi ha símptomes clars de canvis de temps tampoc durant la setmana que ve. A partir de dijous o divendres vinent els models ja no certifiquen que l'anticicló continuï marcant el temps, però tampoc es dibuixa un canvi gaire clar.

La tendència de les temperatures a llarg termini s'entreveu clarament a la baixa. La setmana que ve la tardor s'anirà fent cada cop més evident, i entre les temperatures de demà i les del cap de setmana vinent podria haver-hi fàcilment de 6 a 8 graus de diferència.

stats