Deixen lliure l'home que sedueix dones per estafar-les

Investiguen si utilitza carnets d’identitat d’altres persones per intentar amagar el seu nom

L’home detingut dilluns a Barcelona per haver estafat desenes de dones a qui coneixia per aplis de cites, portals de contactes i xarxes socials va quedar ahir en llibertat provisional amb càrrecs. Com va avançar l’ARA, Albert Cavallé, de 36 anys, tenia diverses ordres de cerca i captura de tribunals que tenen judicis oberts contra ell o que l’investiguen. Ahir els jutjats penals 1 i 3 de Barcelona li van notificar les citacions per als judicis pendents. Cavallé també va comparèixer als jutjats d’instrucció número 2 i 13 de Barcelona, que l’investiguen en cada cas per un delicte d’estafa, tot i que es va acollir al seu dret de no declarar.

“És una persona amb habilitats socials”, va destacar el sergent de la unitat d’investigació de l’Eixample dels Mossos d’Esquadra, Ignasi Hortelano, que va remarcar que gairebé totes les relacions amb les dones comencen per aplis de cites o portals de contactes. Els Mossos van detenir Cavallé després de rebre l’avís d’una persona que l’havia vist per aquesta zona de Barcelona i el van acabar arrestant a la via pública, al carrer Londres, a tocar de l’avinguda Josep Tarradellas. Hortelano va explicar que la policia catalana ja havia detingut anteriorment el mateix home per les causes obertes contra ell. El primer cas del qual tenen constància els Mossos és del 2013, tot i que el sergent va admetre que les denúncies de dones contra Cavallé han augmentat des del 2016.

Segons fonts judicials, els últims dos anys l’home ha acumulat unes 40 denúncies per casos d’estafa -la majoria encara s’estan tramitant-, tot i que els Mossos van apuntar que ara mateix treballen en una vintena de víctimes. Hortelano va afegir que, a part de demanar diners, també investiguen Cavallé per furts. El motiu és que han detectat que una altra de les accions de l’home és robar objectes a les dones, com ara rellotges, telèfons mòbils o targetes. Pel que fa al perfil de les víctimes, el sergent va concretar que es tracta de dones de mitjana edat. Fonts judicials asseguren que en la detenció de dilluns es va localitzar que l’arrestat tenia carnets d’identitat que no corresponien a ell. Es tracta d’una línia d’investigació que s’està explorant perquè les víctimes afirmen que últimament ell havia deixat d’utilitzar el seu nom.

Detingut l’home buscat per la policia per haver estafat desenes de dones

Aclarir el seu ‘modus vivendi’

Hortelano també va avançar que els Mossos treballen per aclarir el modus vivendi de Cavallé. “No sabem de què viu”, va assegurar. De fet, una de les hipòtesis és que els únics ingressos de l’home siguin els que obté dels diners que demana a les dones que estafa o dels objectes que els roba. Tot i que els Mossos no van detenir fins aquesta setmana Cavallé, Hortelano va defensar que les ordres de cerca i captura eren “recents”. El sergent va recordar que l’home “es guanya la confiança” de les víctimes, i que les acaba utilitzant “amb alguna excusa”. Les víctimes asseguren que l’home se sap vendre i que elles s’hi enlluernen.

Les tècniques de seducció d’un Don Joan denunciat per estafa

Hortelano va subratllar que Cavallé no només estafa dones, perquè consta una denúncia per estafa en la venda d’un cotxe. Cavallé ja ha sigut condemnat per diversos jutjats per les estafes a dones i també per una simulació de delicte. En aquest últim cas va utilitzar la targeta bancària d’una de les víctimes, però va denunciar que l’hi havien robat.

Més continguts de