SOCIETAT

Rebrota el conflicte a Aena

La Fiscalia obre diligències contra els controladors per possible sedició

Està penada amb fins a vuit anys de presó. La policia irromp a l'hotel on estaven reunits els membres del sindicat de controladors


La Fiscalia de Madrid ha obert diligències penals per possible delicte al trànsit aeri, en la seva variable de sedició, que està penat amb fins a vuit anys de presó, segons fonts de la Fiscalia. Els articles 20 i 21 de la llei penal de Navegació Aèria estableixen el delicte de trànsit aeri i l'agreujant de sedició, en cas que s'observi una voluntat intencionada de paralitzar el trànsit aeri. Aquesta norma, de l'any 1964, preveu presó per a als membres d'una tripulació o empleats d'aeroports que, "en nombre suficient per pertorbar el serveu, abandonin col·lectivament les seves funciones a l'aeronau o l'aeroport, en actitud de protresta".

El fiscal ha demanat a la policia i a AENA que informin de quins controladors s'han absentat dels seus llocs de feina. Paral·lelament, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han procedit a identificar als controladors reunits a l'Hotel Auditorium, pròxim a l'aeroport de Madrid-Barajas. Els agents els informaven, a més, de la decisió del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de militaritzar l'espai aeri. A aquest hotel, on els controladors han estat reunits durant tota la tarda, han coincidit amb alguns dels passatgers afectats per la vaga.

La fiscalia començarà a prendre declaració als controladors aquest dissabte al matí.


Més continguts de