SOCIETAT
Societat 24/07/2013

L'excés de velocitat, reconegut pel maquinista, causa més probable del descarrilament de Galícia

Segons fonts consultades per la Televisió de Galícia, el mateix conductor del tren ha avisat als serveis d'emergències de l'accident

Efe / Ara
1 min
Rescat de ferits en el tren Alvia que anava de Madrid a Ferrol i que ha descarrilat a Santiago de Compostel·la / EFE

BarcelonaL'excés de velocitat del tren Alvia Madrid-Ferrol sinistrat aquest dimecres al vespre a la rodalia de Santiago de Compostel·la és una de les principals hipòtesis sobre la causa de l'accident, en què han mort una cinquantena de persones.

Fonts de la investigació, però, han advertit que encara no hi ha cap certesa sobre el que ha passat i que la policia i tècnics d'infraestructures ferroviàries treballen al lloc de l'accident per intentar obtenir les primeres proves de si aquesta ha estat la causa de l'accident o s'ha produït per altres motius.

Renfe ha admès que el comboi anava amb cinc minuts de retard, però ha assegurat que la forquilla de cinc minuts de retard o cinc minuts d'avançament entra en les previsions i no es pot vincular a la causa del descarrilament.

El que sí que ha descartat del tot el ministeri de l'Interior és que hi hagi hagut un atemptat en l'accident, una ombra que començava a planar quan han començat a circular declaracions de testimonis que deien que havien sentit "explosions" o "un soroll molt fort", afegides al fet de la violència extrema del descarrilament, evident a simple vista.

Segons la Televisió de Galícia, el mateix maquinista, que ha sortit il·lès de l'accident, ha estat qui ha alertat del que havia passat als serveis d'emergències, als quals ha demanat instruccions. "Què haig de fer ara?", ha preguntat. Posteriorment, segons fonts periodístiques, hauria reconegut obertament que circulava amb excés de velocitat.

stats