Societat 10/08/2012

L'Ajuntament de Barcelona activa el pla d'actuació per l'onada de calor

S'ha preparat un pla especial per a persones vulnerables i un altre per a persones sense sostre

Acn
2 min
La calor sahariana dispara el risc d'incendi

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha activat el pla d'actuació per l'onada de calor en fase d'alerta per les altres temperatures. Per això està fent una tasca d'informació específica a través dels serveis d'atenció a les persones vulnerables, com els serveis de teleassistència, el Servei d'Atenció Domiciliària i els centres de serveis socials.

Un dispositiu format per 21 professionals i sis vehicles coordinats des del Centre d'Urgències i Emergències Socials (CUESB) surt al carrer per informar i atendre la població més vulnerable davant els riscos que comporten les altes temperatures.

Els protocols activats en la fase d'alerta suposen dos dispositius diferents: un operatiu per a persones vulnerables i un operatiu específic que es desenvolupa a la via pública.

L'operatiu per a persones vulnerables s'encarrega dels casos en què es considera molt alta la fragilitat de determinades persones. Així, s'activen tot un seguit de mesures per tal d'evitar que aquestes persones surtin al carrer en les hores del dia de més calor, a través de la concessió puntual d'àpats a domicili, el lliurament de ventiladors i l'atenció personalitzada a domicili.

D'altra banda, i també amb l'objectiu d'evitar l'estada al carrer de les persones fràgils, s'activen mesures de permanència o perllongament de les activitats als centres climatitzats, com casals d'avis i centres de dia per a persones grans o per a persones discapacitades. S'incorpora, si escau, el dinar i el sopar.

Pel que fa a l'operatiu específic a la via pública, es reparteix aigua entre persones sense sostre, se'ls informa de la possibilitat d'utilitzar els centres d'acolliment climatitzats i s'acompanya aquells que voluntàriament accepten desplaçar-se fins a algun dels centres de la xarxa pública o, en cas que no hi hagi places, a algun dels centres col·laboradors.

stats