Publicitat
Publicitat

'Carmina burana' i gòspel, avui als festivals de la Costa Brava

L'Empordà es debat aquesta nit entre el sagrat i el profà

El muntatge de Carmina burana de La Fura dels Baus aterra aquesta nit al Festival Jardins de Cap Roig, mentre que el Festival de la Porta Ferrada acull el gospel de The American Spiritual Ensemble.

L' O fortuna, l'arxiconegut moviment que obre i tanca la cantata profana Carmina burana , sonarà aquesta nit a l'Empordà amb més força que mai. El Festival Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell programa el muntatge de La Fura dels Baus de l'obra més coneguda de Carl Off, composta a partir de 24 poemes medievals al voltant de la volatilitat de la fortuna, la naturalesa efímera de la vida, el canvi d'estacions i els plaers i els perills de la golafreria i la luxúria, entre d'altres.

El muntatge, que es va poder veure a L'Auditori de Barcelona a finals del 2009, està presidit per un enorme cilindre al mig de l'escenari en què es projecten visuals. Els solistes canten submergits en tancs d'aigua i vi, i elevats per una grua a set metres d'alçada. I l'espectacle implica el públic en una festa pagana que celebra el retorn de la primavera i en la qual es fa la verema. Tot plegat, una proposta espectacular que temptarà els empordanesos a pagar l'elevat preu de les entrades.

L'alternativa sagrada és al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, que oferirà el concert de gòspel de The American Spiritual Ensemble, una formació nord-americana que revisa en clau lírica el repertori d'espirituals negres. Posaran veu a la paraula de Déu sis sopranos, quatre contralts, cinc tenors i set barítons, i els acompanyarà la big band Barcelona Jazz Orquestra.

Tango, jazz i gintònic

L'agenda musical del cap de setmana presenta també altres propostes menys polaritzades. El festival Interludi de Calonge, també a l'Empordà, abaixa la persiana de la seva renovada última edició aquest cap de setmana. D'una banda, avui amb l'espectacle de tango de la companyia de dansa contemporània CobosMika, amb música en viu a càrrec del Quartet Gerió, que interpretarà obres d'Astor Piazzolla. I de l'altra, diumenge amb un maridatge entre gintònic i jazz en què de la música se n'encarregarà l'Asstrio. Manel, Raphael, David Bisbal, Estrella Morente i Rosario completen l'oferta empordanesa de concerts.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de