Els pares tindran accés digital a les dades sanitàries dels seus fills

Els joves d'entre 16 i 18 anys hauran d'autoritzar els seus pares perquè puguin consultar la informació

Els pares i els responsables legals de menors de 16 anys podran accedir, a partir d'aquest dilluns, a les dades sanitàries dels seus fills a través del web de la Generalitat 'La meva salut'.

Segons ha informat el departament de Salut en un comunicat, l'edat per poder accedir a l'espai digital s'ha avançat als 16 anys, de manera que els joves d'entre 16 i 18 anys hauran d'autoritzar els seus pares perquè puguin consultar la seva informació clínica i fer gestions.

Més de mig milió de persones (557.994) ja s'ha acreditat al portal digital que permet a la ciutadania accedir a la seva informació personal de salut, fer consultes i realitzar tràmits electrònics, com demanar cita prèvia, de manera confidencial.

El portal digital també ofereix accés al servei eConsulta, que permet consultar el professional d'atenció primària de salut en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, de manera no presencial. Els centres d'atenció primària (CAP) i els hospitals acreditats seran els responsables de donar accés a 'La meva salut'.