Presó sense fiança per a l'autor confés de l'apunyalament a la rambla de Figueres

El detingut ha declarat que va triar la víctima a l'atzar i que li va enfonsar el ganivet perquè no li donaven un pis de protecció oficial

El jutjat d'instrucció número 8 de Figueres ha decretat presó provisional sense fiança per a l'autor confés del crim de dilluns a la rambla de Figueres. El detingut ha mantingut davant del jutge la mateixa versió que ja havia explicat a comissaria. Ha dit que volia venjar-se perquè no li donaven un pis de protecció oficial i que, després de passar-se dos dies dormint al carrer, va decidir comprar un ganivet en un basar. L'endemà, el dia del crim, va decidir "matar un català". Va escollir la víctima a l'atzar –un home assegut en un banc– i li va enfonsar el ganivet al coll.

L'agressor que ahir va matar un home a Figueres ja havia assassinat una dona el 2006

El jutjat l'ha enviat a presó per un delicte d'assassinat. Ara l'home ingressarà a Brians I, després que el fiscal hagi demanat que no se l'internés a Puig de les Basses (ja que allà hi ha pres un fill de la víctima). El jutjat també ha resolt enviar-lo a presó i no a un mòdul psiquiàtric, a diferència del crim del 2006, després que una primera exploració hagi determinat que no estava afectat per cap trastorn mental quan va cometre l'assassinat de dilluns. Per acabar, el jutge s'ha inhibit i enviarà el cas al jutjat número 7 (que dilluns estava de guàrdia i assumirà la instrucció).

Mor un home que ha rebut una ganivetada al coll a la Rambla de Figueres