Normalitzat el servei al metro després que les pluges hagin provocat talls a les línies L1, L3 i L5

Restablerta la circulació a la ronda Litoral per inundació a la sortida 21 sentit Besòs

El pla Inuncat està en prealerta per la previsió de pluges intenses d'aquest dimarts. Protecció Civil demana precaució en els desplaçaments de primera hora cap a la feina i l'escola. De fet, al Barcelonès ja han caigut més de 35 litres per metre quadrat en mitja hora. La tempesta intensa pot afectar el Garraf, el Baix Llobregat i el Maresme.

Les pluges s'entreveuen molt irregulars i intermitents, però en alguns moments podrien descarregar amb intensitat forta i deixar acumulacions de 30 o 40 l/m 2 en poca estona. Entre avui i demà és possible que en alguns indrets s'hi acumulin més de 100 l/m 2. Això podria passar tant en punts de la costa com en sectors de les Guilleries, del Collsacabra, del Pirineu oriental o de la serra de l'Albera.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) alerta que hi ha un temps d'espera superior a l'habitual a les línies de bus per complicacions del trànsit. Les línies L3, L5 i L1 han patit afectacions fins a primera hora de la tarda, quan s'ha normalitzat el servei.

A la ronda de Dalt hi ha hagut cues, sobretot al nus de la Trinitat - Esplugues en sentit Llobregat i també al tram Esplugues - Sant Gervasi en direcció Trinitat. La pluja també ha inundat un tram de la ronda Litoral en sentit Besòs, i la circulació s'ha restablert a mig matí. Temporalment s 'ha hagut d'aturar el funicular de Montjuïc a causa de la pluja intensa que ha caigut a la zona portuària, i a partir de les 11 s'ha restablert.

Entre les 9 h i les 10 h, els Bombers de la Generalitat han rebut 37 avisos relacionats amb la pluja. D'aquests, 34 a l'Hospitalet de Llobregat, principalment per baixos i garatges inundats, i acumulació d'aigua a la via. En total han fet una seixantena de sortides.

Consulteu aquí la previsió meteorològica.