El Vendrell celebra amb una festa la tornada dels gegants robats

L'Ajuntament estudiarà si reforça les mesures de seguretat a la nau on es guarden les figures

Els gegants del Vendrell ja són a casa. El Salvador i la Teresa han sigut aclamats en una gran festa de benvinguda aquest diumenge a la plaça Vella del municipi. Amb tocs de campanes, tronada i música, els vendrellencs han rebut amb joia i alegria les figures després que diumenge passat fossin robades en una nau del polígon industrial de la Cometa. Els gegants robats han protagonitzat una ballada d'honor i han estat acompanyats de les entitats de cultura popular de la ciutat. El president de l'Associació dels Gegants i Nans del Vendrell, Joan Ferré, ha afirmat que se senten "alliberats i molt contents" després de molts dies de tensió.

Troben els gegants del Vendrell sis dies després

Els gegants nous, gegantons i nans, acompanyats per la música de l'Agrupació Musical Santa Anna i dels veïns del Vendrell, han format un passadís per rebre el Salvador i la Teresa. La plaça Vella, plena de gom a gom, ha rebut amb aplaudiments i amb coets les figures robades la setmana passada. Un cop a plaça, l'agrupació de l'Àliga del Vendrell ha atorgat un ram natural als gegants, els quals a continuació han ballat en solitari. Tot seguit, els diables han encès una carretilla xiuladora i la festa ha seguit a ritme dels tambors de les batucades dels grups de foc. Finalment, tots els elements del seguici popular que han participat de la festa han protagonitzat una ballada conjunta.

Ferré ha explicat que els gegants estran en molt bon estat i que només el Salvador ha patit un incident, atès que un dels seus braços es va despenjar. "Simplement hem estret els cargols del braç del gegant, la geganta no tenia res en absolut, estan súper bé", ha assegurat Ferré. Així mateix, ha agraït el suport rebut en aquest tràngol per part dels col·lectius i entitats de la ciutat, de la ciutadania, dels cossos policials i del consistori. "Hem rebut una estima molt gran del poble i creiem que els ho hem de retornar fent un acte com aquest, on puguin gaudir de la ballada dels gegants i celebrar que han tornat a casa, després de 89 anys en actiu", ha dit.

La festa ha acabat amb una fotografia de família de tots els membres de les entitats culturals del municipi que han participat en l'acte i amb l'entrada a la Casa de la Vila del Salvador i la Teresa, on ja reposen després del periple.

L'Ajuntament estudiarà si busca un altre espai per guardar els gegants 

Les figures es guarden en una nau de titularitat municipal al polígon durant el període estival per simplificar-ne el transport entre una festa major i una altra. L'alcalde del Vendrell ha explicat que "implica moure molta infraestructura" i que per "comoditat" els gegants es guardaven en la nau. Ara bé, ha apuntat que s'hauran de "replantejar on els deixem en aquest impàs entre festes". "Hem de buscar una fórmula fàcil i aprendre de la mala experiència, hem de ser més previnguts", ha argumentat.