Societat 29/03/2013

Ada Colau: "Contra els ciutadans honrats envien tot el pes de la llei, contra l'assetjament dels bancs no es deté ningú"

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca lamenta l'ordre del ministeri de l'Interior d'identificar els que facin 'escrache'

Ara
2 min
Ada Colau emocionada, en la protesta a la Ciutat de la Justícia / EFE

BarcelonaLa portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, lamenta que el ministeri de l'Interior hagi ordenat identificar les persones que facin 'escrache'. "Hi ha casos de corrupció gravíssims i d'assetjament de bancs contra les persones més vulnerables i en cap cas s'ha enviat la policia a identificar ni s'han fet detencions", ha dit en una entrevista a Ràdio 4. En canvi, segons ha dit, "contra els ciutadans honrats que només han deixat de pagar la hipoteca perquè no poden o perquè s'han quedat a l'atur, contra aquests envien totes les forces de l'ordre i el pes de la llei", ha afegit.

Colau no entén la mesura d'identificar les persones que participen en els 'escraches', perquè, al seu parer, és una forma pacífica de traslladar el greu problema social de perdre la casa als diputats que poden legislar sobre la llei hipotecària.

"Això és una vergonya, però la gent no ho acceptarà perquè no és ximple i no caurà en la trampa de la por", ha afirmat Colau, que manté que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca continuarà fent escarni o assetjament públic als polítics, com ja han fet en diverses ocasions.

El ministeri de l'Interior va distribuir dijous unes instruccions de la secretaria d'estat de Seguretat en les quals dicta quina ha de ser l'actuació policial en el cas que es produeixin "fustigacions" a partits i polítics, els coneguts com a 'escraches'. Segons les instruccions, "la policia procedirà en primer lloc a identificar per sancionar els que participen en actes de fustigació i assetjament a membres de partits polítics o seus de partits". A més, els agents procediran a la detenció d'aquestes persones "d'acord amb la legislació vigent", si "es tractés d'actes constitutius de delicte".

stats