Albert Batlle, sobre els avalots a Gràcia: "Hi ha hagut una minoria violenta, brutal i descontrolada"

El director general de la Policia felicita els Mossos per la gestió del desallotjament del Banc Expropiat i hi reitera el suport

Al barri de Gràcia de Barcelona "hi ha hagut una minoria violenta, brutal i descontrolada que ha fet un mal ús del dret a la manifestació", ha declarat aquesta tarda en una compareixença al Parlament el director general de la Policia, Albert Batlle. Feia referència als avalots  ahir abans d'ahir arran de les protestes contra el desallotjament del centre ocupat Banc Expropiat.

Batlle ha felicitat i ha donat el "ple suport" als dispositius policials que van actuar al desallotjament i a les protestes d'ahir i d'abans d'ahir. A la manifestació de dilluns, ha explicat, hi van destinar 278 agents. A la d'ahir, 427 policies uniformats –250 eren de la brigada mòbil–, més 60 policies de paisà. En total, 487 agents, gairebé tants com manifestants, que ahir vorejaven el mig miler.

Vídeos dels avalots d'ahir i d'abans d'ahir:

Batlle també ha explicat que ahir van identificar 11 manifestants, es van bolcar i incendiar alguns contenidors i es van fer algunes pintades a Gràcia i a Sants. Assegura que sis agents dels Mossos van quedar ferits lleus. D'altra banda, des dels col·lectius que donen suport als manifestants, compten 19 ferits, ahir, incloent-ne dos amb un dit trencat.

Batlle ha defensat la intervenció policial d'ahir i abans d'ahir davant les crítiques de la diputada de la CUP Mireia Vehí, que n'ha tornat a demanar la dimissió. "Nego rotundament que la intervenció policial fos la que excités el conflicte, al contrari", ha dit, i ha assegurat que la policia només intervé "quan la manifestació no és pacífica". Batlle ha reiterat la "determinació del departament d'Interior, la direcció general de la Policia i els Mossos d'Esquadra de no permetre en cap cas fets com els que s'han produït".

Batlle també ha desmentit que, tal com havien insinuat els representants del PSC i de CSQP, s'hagués triat la data per al desallotjament en funció de la signatura de l'acord entre el PSC i BComú per al govern de Barcelona i el compliment del primer any de la gestió d'Ada Colau. Ha assegurat que la data s'havia triat per criteris professionals estrictes. Ha afirmat que dilluns s'havia escollit a causa de la proximitat del mercat de l'Abaceria Central "perquè els dilluns no hi ha mercat" –tot i que sí que obre– i que l'hora va ser les nou del matí perquè volien que els nens ja fossin a l'escola.