Barcelona

Barcelona inverteix 40 milions per rentar-se la cara i plantar 1.500 arbres i 55.000 flors

L'Ajuntament durà a terme 3.100 actuacions per millorar la ciutat de cara al 2023

Gerard Mira
2 min
Un treballador de parcs i jardins a Barcelona aquest divendres

BarcelonaS'acosta la recta final del mandat i l'equip d'Ada Colau vol deixar bonica la ciutat. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha explicat que Barcelona invertirà 40 milions d'euros per millorar la situació dels carrers de la ciutat. La principal aposta del consistori consisteix a plantar 1.500 arbres per evitar que quedin els forats de les voreres destinats a plantes (escocells) buits, però també es pretén millorar l'enllumenat de la ciutat per evitar punts foscos i renovar el paviment en certes zones de la ciutat. "Anirem cas a cas perquè tot encaixi", afirma Badia.

L'Ajuntament planteja 3.100 accions, incloent-hi la plantació de 1.500 arbres, millorar el manteniment del clavegueram a la Barceloneta i al Poblenou, actuar en 88 espais verds, renovar més de 280.000 metres quadrats de paviment a la ciutat centrat a les illes de l'Eixample i repintar bona part dels passos de vianants i les línies que separen els carrils de circulació. Simultàniament, Parcs i Jardins de Barcelona posa en marxa una campanya per renovar els grups de flors presents als espais verds de la ciutat i en plantarà prop de 55.000 en diferents parterres. "Aquesta inversió suposa la creació d’una nova brigada de ciutat, més flexible i d’intervenció ràpida, que s'uneix a les deu brigades actuals", sentencia Badia.

Totes aquestes mesures s'emmarquen dins el pla de l'Ajuntament Cuidem Barcelona, i se sumen al nou contracte de neteja que es va iniciar el març passat però que encara s'està desplegant. "Volem fer un pas més i actuar de manera integral", comenta Badia. El regidor ha volgut posar èmfasi en el fet que aquesta inversió milionària es tracta "d'un rècord històric" que situa la capital catalana com una de "les ciutats que més inverteix en manteniment d'Espanya". "Barcelona destina 335 euros per habitant anualment per garantir el manteniment de l'espai públic", afegeix, i afirma que volen "poder donar resposta als problemes que ens comuniquen els veïns en menys de 24 hores i actuar amb urgència sempre que sigui necessari".

Per visualitzar en un mapa les actuacions de manteniment de l’espai públic que es porten a terme, al setembre es posarà a disposició de la ciutadania un nou visor que combina la publicació en format mapa amb gràfics numèrics que permeten fer el seguiment exhaustiu de totes les accions. L'eina permetrà garantir un "seguiment" i una "millor planificació" de totes les tasques que calen a la ciutat, segons afirma el regidor. "Ens hem d'adequar a l'enorme transformació de la ciutat i a la tornada del turisme", conclou Badia, que preveu "un dels estius amb més visitants".

stats