Barcelona
Societat Barcelona 03/03/2023

Josep Bou deixarà l'Ajuntament de Barcelona a finals de mes

L'actual cap de files del PP plega a les acaballes del mandat i diu que tornarà a la seva activitat empresarial

3 min
Josep Bou, en una imatge d'arxiu

BarcelonaVuit mesos després de confirmar en roda de premsa que no tornaria a ser l'alcaldable del PP a Barcelona i de carregar amb duresa contra la direcció del partit a Catalunya, Josep Bou ha decidit tancar abans d'hora l'etapa a l'Ajuntament. Té previst fer efectiva la seva renúncia en el plenari d'aquest mes. Així ho ha comunicat per carta a la resta de regidors, com ha avançat el periodista Jordi Subirana i ha confirmat el mateix Bou a l'ARA. Assegura que ara el seu objectiu és centrar-se en l'àmbit empresarial i tancar, per tant, l'etapa en el polític, que haurà durat un únic mandat. Té previst fer l'anunci oficial la setmana que ve.

Quan va anunciar que no tornaria a encapçalar la llista del PP a l'Ajuntament –ho farà Daniel Sirera, expresident del PP a Catalunya i exdiputat del Parlament–, Bou no va tancar la porta a integrar-se a les llistes d'altres formacions constitucionalistes, com Vox o Ciutadans. "Jo no trucaré a cap porta. Si em venen a buscar, ja en parlarem", va reblar. Però ara assegura que té intenció de dedicar-se en exclusiva a l'empresa. I la resta de formacions neguen que s'hagi fet cap contacte per fitxar Bou, inclosa Vox, que ja ha presentat Gonzalo de Oro-Pulido com a candidat i diu confiar en la "planter" per configurar la llista.

En la compareixença de l'estiu, l'encara cap de files del PP a la ciutat també va assegurar que tenia intenció d'acabar el mandat i de fer-ho amb Óscar Ramírez, que és l'altre regidor del PP a la ciutat, com a portaveu. Finalment, però, abandonarà l'Ajuntament dos mesos abans de les eleccions perquè considera que el ple d'aquest mes és l'últim que encara concentra activitat abans de l'aturada electoral. En la pràctica, haurà culminat els quatre anys que tenia encarregats, tot i que per afrontar els últims dos mesos el PP haurà de fer córrer la llista per cobrir la seva vacant: María Inmaculada Delgado és qui hauria de substituir-lo perquè anava de número tres a la llista del 2019.

Salvar la representació

Bou va aconseguir, com a candidat, l'objectiu de salvar la representació del PP a l'Ajuntament, que estava a la corda fluixa el 2019 després del comiat d'Alberto Fernández Díaz. Des del primer moment, però, ja es va fer evident la seva distància amb la direcció del partit. Tot es va començar a embolicar després que Bou fes dos relleus que no van caure bé al PP: dos consellers de districte i l'assessor d'urbanisme, Eduardo Bolaños, que havia sigut regidor amb Fernández Díaz i és la mà dreta d'Alejandro Fernández. En el seu estrip contra la direcció del partit a Catalunya, l'encara líder municipal va assegurar que l'havien intentat "invisibilitzar" des del primer moment. Bou era l'home de Pablo Casado a Barcelona i, quan el president popular va caure, va perdre el seu principal valedor. 

Els 'moments Bou'

El pas de Bou per la política va començar ja amb una presentació en què el candidat, exaltat, va fer gala dels seus 12 cognoms catalans ("Bou, Vila, Costa, Font, Barceló,...). I va deixar un altre moment singular abans de les eleccions, quan, com si fos un bomber, però vestit amb americana es va enfilar a una bastida per intentar apagar l'incendi d'un restaurant pròxim a la seu del PP. Ja com a regidor, ha protagonitzat polèmiques, com quan va denunciar que li havien cremat el cotxe (els Mossos van concloure que el foc no havia sigut provocat, sinó una avaria mecànica). O la insistència a portar a la sala de plens la imatge del rei d'Espanya, Felip VI, i exigir al govern de Colau que la restituís després d'haver retirat el bust del rei Joan Carles.

stats