Política municipal
Societat Barcelona 19/07/2022

Josep Bou no repetirà com a candidat del PP a Barcelona

Assegura que no vol ser "una pedra en el camí" per al partit

ARA
2 min
Josep Bou dempeus en un ple.

BarcelonaJosep Bou no tornarà a ser el candidat del PP a Barcelona. L'actual cap de files del partit a l'Ajuntament ha anunciat que renuncia a intentar encapçalar de nou la llista de la formació perquè no vol ser "una pedra en el camí" per al partit. Bou ha explicat en declaracions a Europa Press que "renuncia" a ocupar aquest lloc perquè el PP pugui "decidir amb calma" qui serà el líder de la formació a Barcelona el proper mandat. Fonts de la formació han confirmat a l'ARA que es tracta d'una decisió personal i fins ara Bou s'havia mostrat sempre disposat a continuar un mandat més, sempre que el partit li fes costat, tot i que la decisió definitiva es posposava fins a la tardor.

Bou, que va agafar el relleu d'Alberto Fernández Díaz el 2019, sí que continuarà com a president del grup municipal del PP fins que acabi l'actual mandat i demà té previst donar detalls sobre la seva decisió en una roda de premsa.

En els darrers mesos, Bou ha estat motiu de polèmica perquè va denunciar que li havien cremat el cotxe de manera intencionada tot i que la conclusió policial era que el foc va ser fortuït. Fins i tot, el cap del PP a l'Ajuntament de Barcelona va posar els fets en coneixement de la Fiscalia. Una de les seves lluites més repetides a l'Ajuntament va ser la de demanar que es pengés la imatge del rei d'Espanya a la sala de plens i en algunes de les sessions la va col·locar ell mateix al costat del seu lloc.

L'actual cap de files del PP a Barcelona va arribar a la política municipal de la mà de l'exlíder del PP Pablo Casado. Però el regidor sempre ha volgut posar en valor la seva independència i el fet que no sigui militant dels populars. De fet, el març de l'any passat va arribar a afirmar que no descartava ser el candidat de Vox o Cs per Barcelona i es va mostrar molt crític amb els resultats del PPC a les últimes eleccions al Parlament del 14-F. Fins i tot va amenaçar de plegar si no hi havia canvis immediats al PP de Catalunya.

El seu pas pel consistori no haurà sigut plàcid i ha viscut moments de tensió amb l'altre regidor del PP, Óscar Ramírez, amb qui assegura que la relació ha millorat amb el temps. L'empresari, que es va ser presentat com candidat el desembre del 2018 (en un acte en el que, exaltat, va repassar tots els seus cognoms catalans) haurà viscut un únic mandat a l'Ajuntament.

stats