Societat 12/01/2015

Boi Ruiz anunciarà el 29 de gener l'ampliació a 24 hores del servei d'hemodinàmica a Tarragona

L'horari ininterromput s'ha demanat els últims dies amb insistència per part de ciutadans, entitats, col·lectius professionals i partits polítics arran la mort d'un veí mentre el traslladaven a Bellvitge

Acn
2 min
L'equip de la unitat d'hemodinàmica del Joan XXIII de Tarragona, fent una angioplàstia primària a una pacient infartada

TarragonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, anunciarà el 29 de gener l'ampliació a 24 hores del servei d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, segons ha informat la conselleria en un comunicat. L'anunci es produirà en el transcurs d'una reunió que tindrà lloc a dos quarts de sis de la tarda a la seu de la Delegació del Govern a Tarragona. A la trobada hi assistiran el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, a més dels alcaldes dels municipis que disposen d'hospital, així com els responsables dels serveis sanitaris a Tarragona i Terres de l'Ebre i els presidents dels col·legis professionals de metges i d'infermeria.

L'ampliació de l'horari de la unitat d'hemodinàmica, que actualment només funciona 12 hores al dia -de vuit del matí a vuit del vespre-, s'ha demanat els últims dies amb insistència al territori per part de ciutadans, entitats, col·lectius professionals i partits polítics, arran la mort del farmacèutic de Torreforta Enrique Gheron. Aquest veí de 76 anys va morir el dia de Nadal mentre el traslladaven a Bellvitge, després de ser atès d'un infart a l'Hospital Joan XXIII.

L'home va ingressar al centre tarragoní sobre les set i, després d'atendre'l, els metges van decidir evacuar-lo a Bellvitge perquè el servei d'hemodinàmica de Joan XXIII ja havia tancat. El Departament de Salut va decidir obrir un expedient informatiu al centre hospitalari per tal d'analitzar els fets.

El cas ha derivat en la convocatòria de dues protestes pels pròxims dies per reclamar el funcionament ininterromput del servei. La setmana passada es va convocar una concentració davant la Delegació del Govern per aquest divendres, 16 de gener, i una manifestació per l'endemà, dissabte dia 17 de gener, recorrent la ciutat.

stats