França afluixa i diu ara que viatjar a Espanya és segur

Alemanya inclou tots els territoris d'Espanya en la llista de zona de risc però no endureix les restriccions

ARA
2 min
Turistes caminant pel centre de Barcelona amb mascareta

BarcelonaBona notícia per al negoci turístic. Des de París, el ministre francès de Sanitat, Olivier Véran, ha matisat les declaracions del secretari d'estat d'Afers Europeus, que havia recomanat no viatjar a Espanya (en especial a Catalunya) i Portugal, i ha llançat un missatge de tranquil·litat als que vinguin de vacances a la península Ibèrica. "A Europa tenim aquest sistema de certificat sanitari que permet circular a les persones que estan vacunades, les quals estan protegides. És el missatge que cal retenir", ha incidit el ministre, recollint el suggeriment que li havia llançat la seva homòloga espanyola, Carolina Darias, de confiar en aquest passaport consensuat pels membres de la UE i projectat, precisament, a la idea de facilitar la mobilitat entre estats.

"Que no s'estengui el pànic entre les persones que han reservat les seves vacances a Espanya, a Portugal o en un altre lloc. Des del moment en què tenen el certificat sanitari, estan habilitades per circular i, evidentment, les deixem circular", ha afirmat Verán, que ha donat a entendre que descarta un enduriment de les condicions d'entrada a França des d'Espanya que s'havia estudiat en els últims dies. De totes maneres, el president Emmanuel Macron i el seu govern revisaran dilluns vinent l'estatut dels països pel nivell de risc epidèmic.

Alemanya, al revés

D'altra banda, una setmana després de posar Catalunya a la llista negra, Alemanya ha estès la consideració de zona de risc per covid a tot l'Estat per l'increment de la incidència del virus, mentre que, per contra, l'executiu francès ha fet marxa enrere en la seva recent recomanació d'evitar visitar Espanya i Portugal i afirma ara que el certificat covid fa d'aquests dos països destinacions segures.

Fins ara les llistes de països i regions que setmanalment publica l'Institut Robert Koch (RKI) de virologia consideraven zones de risc Andalusia, Catalunya, Cantàbria, Navarra, la Rioja, Euskadi i Ceuta, però no les Balears ni les Canàries, les dues principals destinacions dels turistes alemanys a Espanya. No obstant això, el sector turístic confia no haver de patir per l'anul·lació de reserves, ja que la nova catalogació no té repercussions directes per als turistes perquè només hauran de presentar un test d'antígens negatiu si no estan vacunats o el certificat de recuperació si han superat la malaltia, com ja passava ara.

Eufòria britànica

Malgrat la situació epidemiològica al Regne Unit, el govern de Boris Johnson està decidit a eliminar totes les restriccions vigents a partir del 19 de juliol, cosa que farà que els que tornen d'una estada a l'exterior no hagin de mantenir quarantena, com passava fins ara fins i tot quan tenien la pauta de vacunació completa. Com a preescalfament, les aerolínies i els operadors turístics britànics estan registrant una alça de les reserves de vacances i, segons la companyia British Airways, s'han gairebé duplicat les cerques de destinacions i entre les més buscades figuren Palma, Eivissa, Nova York, Antigua, Malta i Màlaga.

stats