SOCIETAT
Societat 02/09/2011

ERC denuncia que el Govern està paralitzant sol·licituds del PIRMI des de l'abril

Els republicans denuncien que l'objectiu de la reforma de la renda mínima d'inserció és "excloure la classe mitjana"

Agències
2 min
El diputat d'ERC Oriol Amorós, ha presentat les 89 preguntes i les 15 iniciatives parlamentàries al registre del Parlament / ALEIX MOLDES (ACN)

BarcelonaL'objectiu del Govern amb la reforma del renda mínima d'inserció –abans coneguda com a PIRMI– és, segons ERC, "excloure la classe mitjana". Així ho ha explicat el diputat d'Esquerra, Oriol Amorós, que aquest divendres ha presentat 89 preguntes i 15 iniciatives parlamentàries, entre sol·licituds de compareixença i demandes d'informació sobre la renda mínima d'inserció (RMI). Amorós critica que el nou reglament del PIRMI exclogui a aquelles persones amb una problemàtica laboral. "No sé com poden dir que una persona que esgota l'atur i es queda sense cap més recurs, no té una problemàtica social", ha indicat.

L'exsecretari per a l'Immigració també ha apuntat que l'Administració no estaria concedint cap més prestació des del mes d'abril. ERC demana explicacions al Govern sobre els expedients enviats pels ajuntaments i les entitats des del mes d'abril i als quals el Govern no dóna sortida. "Des del mes d'abril no s'està donant resposta als expedients de renda mínima que envien els ajuntaments i les entitats, els expedients s'estan acumulant a la comissió interdepartamental de la RMI (òrgan paritari entre les conselleries d'Empresa i Ocupació i Benestar Social i Família) i el problema és al carrer, el tenen els ajuntaments, les entitats, les persones, i el Govern no dóna respostes", ha denunciat Amorós. Amorós ha assegurat que durant el govern tripartit la comissió interdepertamental es reunia una vegada al mes i que en conseqüència els expedients es resolien en un màxim de dos mesos.

El diputat d'ERC també ha denunciat que la gestió administrativa del Govern ha "estat un desastre", ja que en lloc de gestionar directament l'actualització de la base de dades per detectar el frau, ho va encarregar a l'Empresa de Treball Temporal (ETT) Randstad i sense concurs públic. "Tenim dubtes sobre la regularitat administrativa de la contractació de l'ETT que s'ha usat, ja que no tenim constància de cap concurs públic i a més ha estat encarregada des d'un òrgan del Govern al qual no li correspon la gestió del PIRMI", ha denunciat Amorós, que ha demanat al Govern que aclareixi aquest assumpte.

stats