Societat 15/06/2014

La Generalitat avisa que farà el possible perquè no s'apliqui la llei Wert

La consellera d'Educació, Irene Rigau, acusa el govern espanyol de voler crear "illes" que no es corresponen amb la realitat catalana

Ara
1 min
DEFENSA DEL MODEL D’IMMERSIÓ 
 Milers de persones van reclamar ahir l’escola en català en la manifestació de Barcelona.

BarcelonaLa Generalitat avisa l'Estat que farà el que calgui perquè la llei Wert no s'apliqui. Després de la massiva manifestació d'aquest dissabte a Barcelona a favor de l'escola catalana, la consellera d'Educació, Irene Rigau, ha defensat la llei sorgida del Parlament com l'única vàlida per establir el model educatiu propi de Catalunya.

En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera ha recordat que la llei d'Educació de Catalunya va ser aprovada pel Parlament i que ni el PP llavors la va recórrer per motius lingüístics que ara són el centre del conflicte amb l'anomenada llei Wert.

Segons Rigau, l'executiu espanyol vol crear "illes que escolarment representen una realitat espanyola però no catalana". Ha afegit que malgrat que el Govern farà el possible perquè la nova llei no s'apliqui, també es vol que l'executiu de l'Estat retiri aquestes parts del redactat de la norma.

La Generalitat defensa que el curs que ve no hi haurà cap canvi derivat de la llei espanyola (la Lomce) i que, per exemple, els llibres de text seran els mateixos que els d'aquest any.

stats