Societat 18/11/2011

Demanen la pena màxima de 20 anys de presó per als piròmans de l'incendi d'Horta

L'acusació vol que siguin jutjats per un delicte d'incendi forestal intencionat, en comptes d'imputar-los per homicidi imprudent

Acn
1 min

GandesaLes famílies dels cinc bombers morts a l'incendi forestal d'Horta de Sant Joan (la Terra Alta), el juliol del 2009, demanen 20 anys de presó per a cadascun dels piròmans que el van provocar. L'acusació particular rebutja imputar-los per homicidi imprudent, i opta per acusar-los d'un delicte d'incendi forestal intencionat, segons ha avançat l'advocat Pau Simarro.

Segons diu, les famílies ho han decidit així perquè consideren que hi ha dos "tempos" diferenciats durant el foc. D'aquesta manera l'acusació particular ha decidit demanar la pena màxima per aquest delicte, que és de 20 anys a la presó.

Simarro ha assegurat que Lorenzo Forner i Juan Antonio Paz han d'anar a la presó "per molt temps, i així ho demanen, però la seva relació amb la mort dels bombers és indirecta". L'advocat justifica, en aquest sentit, que l'acusació no hagi demanat la imputació per un delicte d'homicidi imprudent.

L'advocat ha explicat que ja han demanat per escrit l'acusació contra Font, cap de guàrdia el dia de l'atrapada mortal de l'incendi, a qui acusen de cinc delictes d'homicidi imprudent. L'acusació particular demana quatre anys de presó per cada bomber mort.

"Estem convençuts que els bombers van morir perquè durant l'extinció, Font no va ser ni eficaç ni eficient, no va fer el que havia de fer i és la causa directa de les morts", ha manifestat Simarro.

stats