Tribunals

El crim de les bessones de Sabadell va ser un assassinat planificat

L'Audiència de Barcelona condemna a 16 i 20 anys de presó les germanes i n'imposa 17 al cunyat, que va confessar

2 min
Els tres acusats durant la primera sessió del judici aquest dilluns.

BarcelonaLes germanes Dolores i Pilar V., juntament amb el marit d'aquesta última, es van posar d'acord per matar el company sentimental de la Dolores. Van traçar un pla que el marit de la Pilar va acabar executant la matinada del 10 de juliol de 2021: mentre la víctima era a la seva habitació, ell va atacar-la amb una palanca metàl·lica. L'home va poder arribar fins a la porta que comunica el pis amb l'escala del bloc, on el seu botxí el va acabar de rematar amb diversos cops al cap. Després, entre tots, van embolicar el cos amb una manta i van netejar les restes de sang.

Fa una setmana el jurat que havia jutjat els tres acusats ja els va declarar culpables d'assassinat amb traïdoria i aquest divendres l'Audiència de Barcelona els ha condemnat a penes d'entre 16 i 20 anys de presó. La més alta és per a la Dolores, perquè s'hi afegeix l'agreujant de parentiu com a parella de la víctima. I la més baixa, per a la Pilar. Al seu marit, el president del tribunal li imposa una condemna de 17 anys de presó, tot i que va ser l'executor del crim, tenint en compte que va confessar haver matat l'home. Va dir, però, que ho havia fet en legítima defensa. En canvi, les dues germanes van negar qualsevol implicació.

Segons el jurat, les proves diuen el contrari. Dels missatges de WhatsApp que s'enviaven els tres condemnats es dedueix que feia temps que "planificaven" com matar-lo. Havien pensat "atordir-lo amb cloroform" o "fregir-lo" amb una pistola elèctrica que l'Isaac, el marit de la Pilar, tenia a casa. En un dels missatges, la Pilar li diu a l'Isaac que la defensa "té 2.000 kW i que si es posa directament al cor pot fer mal". També es van enviar un vídeo on es veu l'Isaac fent servir la pistola elèctrica i dient-li a la seva dona: "Això fregeix". La idea era matar-lo abans del 9 de juliol (de fet el crim s'executa la nit del 9 al 10 de juliol del 2021), però finalment els tres acusats van optar per una altra arma, la palanca.

La instigadora

La sentència descarta que els acusats actuessin "ofuscats" per uns possibles maltractaments de la víctima a la Dolores, dels quals tampoc n'hi ha cap prova. Conclou que tots tres sabien perfectament el que es feien i subratlla el paper de la Pilar com a instigadora per "la influència psíquica" que va exercir sobre el seu marit perquè acabés executant l'assassinat. A més de la pena de presó, els tres condemnats hauran de pagar una indemnització de 200.000 euros a la família de la víctima.

stats