Societat 24/11/2020

El jutjat investiga el sensesostre que va rebre el tret d'un guàrdia urbà

Després d'haver rebut l'informe dels Mossos, l'imputa per atemptat a l'autoritat

Pau Esparch
2 min
Captura d’un vídeo del moment en què el SEM atenia l’home.

BarcelonaL'home sense sostre que continua ingressat pel tret que va rebre dissabte d'un guàrdia urbà serà investigat. El jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona ha rebut aquest matí l'informe dels Mossos d'Esquadra sobre el tiroteig i l'actuació de la Guàrdia Urbana i ha decidit imputar el ferit per atemptat a l'autoritat. Segons fonts judicials, l'atestat dels Mossos parla d'atemptat a un agent de l'autoritat i no planteja cap altre delicte, tampoc contra el guàrdia urbà que va disparar el tret. Evidentment, això no exclou l'opció que més endavant es pugui presentar una denúncia contra l'agent, però de moment l'únic investigat és en Marjan, el sensesostre ferit de bala.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha dit que els Mossos donen la seva investigació per acabada amb l'atestat que han entregat al jutjat. Segons Sàmper, l'informe inclou testimonis dels fets i imatges. El conseller ha al·legat que l'atestat "no ha fet cap valoració" sobre si l'actuació del guàrdia urbà és correcta. "Ha fet una recopilació d'elements probatoris significatius i necessaris per tal que el jutjat i la Fiscalia prenguin la determinació oportuna", ha argumentat. Després que la CUP hagi demanat la seva compareixença, ha respost que no hi ha "cap problema" tot i que ha recordat que només podrà explicar la part que afecta Interior, que és l'elaboració de l'informe.

A part d'imputar el sensesostre, el jutjat número 21 ha pres la decisió de deixar l'home, de 43 anys, en situació de llibertat pels fets de dissabte, tot i que continua ingressat. Els Mossos el custodien a l'Hospital de Sant Pau perquè també els consten dues ordres de detenció pendents dels jutjats d'Algesires. A partir d'ara la investigació l'assumirà el jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona perquè aquest dilluns estava de guàrdia i ja va rebre un informe del centre sanitari sobre el ferit. El jutjat número 21 estava de guàrdia aquest matí quan els Mossos han entregat l'atestat, però passarà l'informe i la resta del cas al número 16.

L'agent continua en actiu però sense fer tasques operatives i l'arma amb la qual va disparar està a disposició de la investigació. Davant la decisió del jutjat, fonts de l'Ajuntament de Barcelona han descartat que el policia es pugui reincorporar de moment al seu càrrec habitual. Pel que fa a l'estat de salut d'en Marjan, el president de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, ha explicat que "està millor". "És una bona notícia", ha afegit. El conseller d'Interior havia informat aquest dilluns que es temia per la seva vida després que la ferida pel tret que va rebre a l'abdomen s'hagués "complicat" i l'home estigués en coma induït.

stats