Societat 11/08/2015

Més de cent persones protesten a la Rambla contra la persecució als venedors ambulants

Ha sorgit arran de la mort d'un senegalès a Salou mentre fugia dels Mossos en un operatiu contra el 'top manta'

Martí Gelabert
2 min
Manifestants protestant contra la persecució als venedors ambulants / MANOLO GARCÍA

BarcelonaMés de cent manifestants han protestat aquest dimarts a la tarda a la Rambla de Barcelona contra la persecució als venedors ambulants i contra el racisme i xenofòbia cap al col·lectiu. La manifestació ha sorgit arran de la mort d'un senegalès a Salou mentre fugia dels Mossos d'Esquadra en un operatiu contra el 'top manta'. Des de l'Espai de l'Immigrant han expressat en un comunicat que la mort dels immigrants "s'ha convertit en una cosa normal" i que "no és accidental", ja que, segons es queixen, "està produïda per la llei d'estrangeria, que fa que les persones no tinguin drets". La marxa ha estat convocada per la Unitat contra el Feixisme i el Racisme.

El portaveu de l'Associació de Senegalesos ha marcat la "duresa" de la mort del senegalès a Salou i de la persecució que hi ha contra tots els immigrants. "Som treballadors. Venim aquí per treballar i per estudiar. Som comerciants com qualssevol altres. Prou de persecucions!". En aquesta direcció, es podien llegir pancartes amb el lema 'Ser immigrant no és un delicte'.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha assistit a la manifestació i ha assenyalat que la mort del venedor ambulant "ens interpel·la a tots" i que ha arribat l'hora de donar "una resposta social i laboral al fenomen". Els manifestants també han enviat un missatge a Mariano Rajoy i Artur Mas, instant-los a perseguir "els lladres que s'emporten les fortunes" i no la gent treballadora.

Amb molta "ràbia" i amb crits de "cap ésser humà és il·legal", els manifestants han anat Rambla avall en direcció a la plaça Sant Jaume recordant diverses morts d'immigrants, com la d'Alpha Pam a les Balears per no disposar de targeta sanitària. També han afegit que l'incident de Salou "se suma als més de 66.000 refugiats al Mediterrani". En aquest sentit, des de l'Espai de l'Immigrant han volgut recordar que "no som ciutadans de tercera categoria" i s'han mostrat en contra dels centres d'internament d'immigrants (CIE).

stats