Societat 01/05/2019

Primer naixement d'ossos en 15 anys al Pirineu occidental

Es publiquen imatges d'alguns exemplars després de la hibernació

Ara
1 min
Dos ossos de dos o tres anys, que són germans, jugant a la neu després de la hibernació

BarcelonaUna ossa eslovena reintroduïda al Pirineu occidental, a la part francesa, ha sortit de la hibernació amb dos cadells. Segons va informar la prefectura dels Alts Pirineus de França, el personal de l'oficina de fauna salvatge, després de fer un seguiment, va veure a finals d'abril que l'ossa Sorita, que va ser reintroduïda l'any passat, estava acompanyada de dues cries al seu costat. L'ossa havia estat dormint a la cova fins a mitjans d'abril i la Fundación Oso Pardo ha explicat que els dos cadells suposen el primer naixement d'ossos en 15 anys al Pirineu occidental.

No és l'única imatge dels últims dies d'ossos bruns. El projecte PirosLife, que coordina la reintroducció d'aquest animal als Pirineus, ha publicat un vídeo de dos ossos de dos o tres anys, que són germans, jugant a la neu després de la hibernació.

També ha sortit de la hibernació l'os Goiat, que les últimes setmanes ha matat dues ovelles i un poltre, com a mínim, en dos atacs. En aquest cas, s'han desplegat diverses mesures per foragitar l'os Goiat i procurar que l'exemplar, que s'ha convertit en el més controvertit de la quarantena que hi ha al Pirineu, canviï els seus hàbits predadors. El protocol preveu l'ús de pirotècnica, de bales de fogueig o bales de cautxú.

stats