Societat 05/08/2014

El pare del nen amb síndrome de Down abandonat va abusar de menors

Va ser empresonat el 1998 per abusar d'un menor de 13 anys, segons assegura la premsa local

Efe
2 min

SidneyEl pare del nen amb síndrome de Down abandonat a Tailàndia va complir condemna en una presó d'Austràlia per abusar d'un menor, segons ha informat aquest dimarts la premsa local. Segons la televisió australiana Channel 9, l'home, originari de l'estat d'Austràlia Occidental, va ser empresonat el 1998 per abusar d'un menor de 13 anys. La parella està acusada d'endur-se una nena gestada per una mare de lloguer tailandesa, Pattaramon Chanbua, i abandonar el seu germà bessó, Gammy, nascut amb síndrome de Down i problemes cardíacs. Pattaramon, que va declarar que la parella li va oferir 16.000 dòlars australians (11.094 euros) per gestar un fill per a ells, va demanar que li tornessin la nena, després de conèixer la condemna contra el pare. "Estic molt preocupada per la meva filla. Necessito ajuda perquè pugui tornar amb mi com més aviat millor. Aquesta informació em posa malalta", va dir Pattaramon al grup Fairfax, que va destapar el cas la setmana passada. De moment, una campanya solidària ha recollit 200.000 dòlars australians (139.000 euros) per ajudar la mare a pagar les despeses del tractament mèdic del nadó abandonat, ingressat en un hospital per una infecció pulmonar.

El cas ha generat una gran polèmica a la societat australiana, on les autoritats han intensificat el tancament d'agències que es dediquen a trobar ventres de lloguer a Tailàndia. Pel que fa a Tailàndia, les autoritats han obert una investigació sobre l'ús d'aquestes mares de lloguer, recurs que, segons la llei local, només està autoritzat en el cas que aquesta dona sigui familiar dels pares i prohibeix que la gestació es faci a canvi de diners.

A Austràlia, només els habitants dels estats de Nova Gal·les del Sud i Queensland, i al Territori de Canberra tenen prohibit contractar aquest tipus de serveis a l'estranger. S'estima que unes 200 parelles australianes es troben a l'espera d'adoptar un nadó tailandès mitjançant aquest procediment.

stats