Terratrèmol
Societat 12/05/2011

Nou morts i 293 ferits, en l'últim balanç de víctimes del sisme a Llorca

Mor una dona de 41 anys i eleva a 9 les víctimes mortals. Els serveis sanitaris han atès 293 persones, tres de les quals encara estan molt greus. Un hospital de campanya amb 300 llits substituirà dos centres hospitalaris desallotjats

Redacció
2 min

MúrciaUna dona de 41 anys va morir a les 12 hores d'avui a la UCI de l'Hospital Virgen Arrixaca de Múrcia, elevant de vuit a nou el nombre de víctimes mortals del doble terratrèmol que ahir va sacsejar la població murciana de Llorca, segons informa el Govern de Múrcia.

Els serveis sanitaris murcians han atès fins ara 293 persones. A més de la dona ferida que ha mort avui, per un traumatisme crano-encefàlic sever, hi ha tres persones més en estat molt greu: un nen de 3 anys, una dona de 36 anys i una dona de 73 anys que va ser ingressada aquest mateix matí amb síndrome coronari agut. En tots tres casos, però, l'evolució és favorable, segons fonts de l'Executiu murcià.

Després que l'Hospital Rafael Méndez, de Llorca, hagi estat desallotjat preventivament pel sisme, 41 dels ferits han estat traslladats en les últimes hores a diversos centres hospitalaris de la regió de Múrcia. El Govern murcià confia tenir enllestit a última hora d'aquest matí l'hospital de campanya que està instal·lant al costat del Camp de Futbol Artés Carrasco de Llorca, amb capacitat per a 300 llits i un àrea quirúrgica, a on s'hi traslladaran els metges del Rafael Méndez.

Els 270 malalts que estaven ingressats a l'Hospital Rafael Méndez han estat traslladats també a diversos centres de Múrcia, com també ho han estat els 200 pacients de l'Hospital Virgen de Alcázar, també desallotjat. A més, la gent gran i els discapacitats que es trobaven a diverses residències especials en el moment el sisme han hagut de ser traslladats a altres residències en alguns casos i amb les seves famílies en d'altres, tot i que tots ells es troben en bon estat.

El Govern de Múrcia ha decidit, a més, prorrogar un dia la suspensió de les classes a les escoles de Llorca que ja era efectiva avui, de forma que els nens de la població no tornaran a les aules, en principi, fins dilluns, mentre es procedeix a l'avaluació detallada dels danys en els centres escolars, dins el dispositiu d'avaluació de tots els edificis de la ciutat.

stats