METEOROLOGIA
Societat 20/03/2011

Últim dia d'hivern, primera nit de primavera

L'entrada oficial de la nova estació coincidirà amb un descens de les temperatures de més de 5 graus

Marc Candela
1 min

BarcelonaAvui diumenge és l'últim dia d'hivern. Aquesta propera nit, quan passin sis minuts d'un quart d'una de la matinada estrenarem nova estació. Tot i això, la meteorologia ens ha volgut donar un primer tastet de primavera durant aquest cap de setmana i el diumenge també el passarem amb cel ras a gairebé totes les comarques i amb temperatures d'entre 16 i 19 graus al migdia.

Però, curiosament, l'entrada a la nova estació coincidirà amb un progressiu descens tèrmic i amb una clara inestabilització del temps. Dilluns ja notarem un parell de graus menys al migdia i a la tarda els ruixats descarregaran a força comarques interiors de Catalunya. Entre dimarts i dimecres els termòmetres tocaran fons i la jaqueta es farà imprescindible també durant les hores centrals del dia. Alhora, una entrada de llevant deixarà pluges abundants al País Valencià i farà que a Catalunya passem la setmana amb més núvols que clarianes.

Això sí, el fred serà transitori i tot apunta que a partir de dijous les temperatures es començaran a recuperar i que el cap de setmana vinent serà absolutament primaveral. L'horari d'estiu, que adoptarem la matinada del proper diumenge, farà que el sol es pongui una hora més tard i encara farà més evident l'entrada a la primavera.

stats