TRÀNSIT
Societat 03/06/2012

Les quatre noies mortes al sinistre de Vilafranca estudiaven a Esade

Joan Serra
2 min
L'estat en què va quedar el vehicle de les quatre noies.

BARCELONALes quatre noies que divendres al migdia van morir en l'accident de trànsit de Vilafranca del Penedès estudiaven juntes a Esade, tal com va confirmar ahir la mateixa escola de negocis a l'ARA. Les víctimes del sinistre, totes de 18 anys i veïnes de Barcelona, seran enterrades avui a la tarda, després del funeral que s'oficiarà al tanatori Ronda de Dalt de la capital catalana. Les estudiants -Paula J.P., Júlia V.P., Alejandra J.C. i Clàudia P.F.- estaven matriculades al primer curs del grau de direcció d'empreses i aquesta setmana havien completat la tongada d'exàmens. Quan van patir l'accident, les noies es dirigien a Sitges, a un àpat per celebrar el final de les classes. La mort de les alumnes ha causat estupor entre els seus companys de promoció d'Esade.

El sinistre es va produir a la C-15, a l'altura de Vilafranca del Penedès, en sentit Vilanova. El totterreny en què viatjaven les estudiants va quedar completament aixafat arran del fort impacte i en el sinistre van resultar ferides tres persones més, dues de caràcter greu i una de lleu. El Servei Català de Trànsit va precisar divendres que "una maniobra evasiva" de dos vehicles que circulaven en direcció a Vilafranca va precedir la topada d'un contra la tanca de seguretat i el xoc frontal del totterreny -en el qual anaven les noies- contra un tercer vehicle. Les estudiants van morir a conseqüència d'aquesta col·lisió.

Durant la jornada d'ahir a la tarda es va registrar una altra víctima mortal a les carreteres catalanes. Una persona va morir a l'AP-7 a Tarragona després que la furgoneta en què viatjava topés amb una grua que remolcava un cotxe avariat al voral, segons va indicar el Servei Català de Trànsit. A conseqüència del xoc, el conductor de la furgoneta va perdre la vida i dues persones més van resultar ferides. Els ferits van ser traslladats al centre sanitari més pròxim, l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

L'accident va obligar a tallar dos dels tres carrils de l'AP-7 en direcció sud durant més d'una hora. En el sinistre hi van treballar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres vehicles dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La víctima d'ahir a l'AP-7 eleva a 94 el nombre de morts a la xarxa viària catalana durant els primers cinc mesos de l'any.

stats