Societat 01/08/2017

Salt massiu amb ferits a la frontera de Ceuta

Set immigrants i tres agents de la Guàrdia Civil acaben amb lesions durant un nou assalt massiu a la tanca fronterera entre Espanya i el Marroc

Ara
1 min

BarcelonaUn total de 67 immigrants subsaharians han aconseguit entrar a Ceuta aquest dimarts en un assalt massiu que ha acabat amb ferits a la tanca fronterera amb el Marroc. Segons la Guàrdia Civil, uns 200 immigrants que eren en unes muntanyes pròximes a la ciutat autònoma han intentat creuar la frontera cap a les 05.45 h. Set immigrants i tres agents han resultat ferits. Els subsaharians presentaven contusions i talls produïts pel filat de la tanca, tal com mostren les imatges enregistrades pel digital local Faro TV. Els ferits han sigut traslladats a l'Hospital Universitari de Ceuta.

Fonts de la Guàrdia Civil han destacat a Efe la violència empleada pels immigrants que han intentat saltar la tanca. Segons el cos de seguretat, els subsaharians s'haurien aproximat a la frontera amb pedres, pals i eines rudimentàries i tallants amb les quals haurien intentat evitar que els agents, tant marroquins com espanyols, se'ls apropessin.

Una cop superat el perímetre fronterer, els immigrants han fugit a la carrera intentant evitar els agents de la Guàrdia Civil que intentaven contenir la resta de subsaharians que seguien intentant saltar la tanca. Els immigrants s'han dispersat per tres zones diferents de la ciutat: al voltant del mateix perímetre fronterer, a la barriada de Los Rosales i als voltants del Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), fins on s'ha desplaçat l'Equip de Resposta Immediata d'Emergències (ERIE) per atendre'ls.

Es tracta del tercer assalt massiu a la tanca en el que portem d'any, després dels registrats el 17 i el 20 de febrer al mateix lloc.

stats