Societat 16/08/2020

Salut detecta un 3% de positius asimptomàtics a Torre Baró

S'han fet més de 800 PCR durant tot el cap de setmana però les dades són preliminars de dissabte

Ara
1 min
Veïnes de Torre Baró s'informen per fer-se la PCR aquest dissabte

BarcelonaLes proves massives que s'estan fent aquest cap de setmana al barri barceloní de Torre Baró han detectat un 3% de persones positives asimptomàtiques, segons el balanç provisional de Salut amb les PCR –485– que es van fer dissabte. Sumant les proves de diumenge, s'han superat les 800, que era l'objectiu de Salut per arribar a un terç dels veïns en un dels barris amb la taxa d'incidència de covid-19 més elevada de la ciutat. A partir de demà les proves es traslladaran als barris de Besòs i el Maresme de Barcelona.

El secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon ha valorat com un "èxit" la participació ciutadana a Torre Baró. En una entrevista a RAC1 també ha avançat que les proves seguiran la setmana que ve en altres municipis que no ha concretat, tot i que ja s'ha anunciat que el barri de Ca n'Oriac de Sabadell serà un dels escollits, segons informa l'ACN.

L'objectiu principal dels cribratges és trobar persones asimptomàtiques, que no saben que tenen el virus però que poden transmetre'l, per identificar-ne els contactes i trencar de forma precoç les cadenes de contagi. Argimon ha recordat que les persones que tenen símptomes han de seguir el circuit habitual de posar-se en contacte amb el 061 o el centre d'atenció primària (CAP).

Aquest diumenge es començaran a buscar els contactes de les persones que van donar positiu perquè comencin les quarantenes. Argimon ha tornat a demanar a les administracions que busquin ajudes perquè les persones que s'hagin d'aïllar o fer quarantena i es trobin en una situació econòmica i social vulnerable ho puguin fer.

stats