En llibertat els set detinguts pels aldarulls a Terrassa en la manifestació pro Hasél

Manifestacions a Sants i a Girona a favor de la llibertat d'expressió

ARA
3 min
Diumenge hi va haver algunes càrregues policials en les protestes contra el desallotjament.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir set persones, tres de les quals menors d'edat, als aldarulls en la manifestació de divendres a la nit a Terrassa en contra de l'empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. L'arrest dels tres menors va resultar ja sense efecte durant la matinada i unes hores després han sortit els altre quatre, segons ha informat Alerta Solidària, que ha avançat que encaren els processos judicials "exigint la retirada de tots els càrrecs".

L'organització Arran s'ha concentrat aquest dissabte davant la comissaria dels Mossos de la cocapital del Vallès Occidental per reclamar l'alliberament dels detinguts pels aldarulls, un d'ells militant de la formació juvenil de l'esquerra anticapitalista. Una vuitantena de persones han secundat l'acte.

Els detinguts estaven participant a una manifestació a Terrassa per reclamar la llibertat de Hasel, que va començar cap a les vuit del vespre davant l'Ajuntament, amb la participació d'unes 200 persones, segons xifres de la policia. Malgrat que va començar de manera pacífica, quan van arribar a la comissaria de la Policia Nacional la situació es va tensionar quan el centenar de persones que hi participaven, la majoria joves, van topar amb els agents dels Mossos que custodiaven l'edifici policial, que els van impedir que continuessin la marxa. Allà hi va haver llançaments d'objectes contundents (pedres i llaunes), ous i pirotècnia a la línia policial, a escassos metres de la manifestació. Els Mossos van acabar carregant i dispersant la manifestació. En paral·lel, un grup d'esvalotadors van fer barricades, van cremar contenidors i van provocar danys a una entitat bancària.

El sindicat de Mossos i Policia Local es personarà com a acusació

Fins a un quart d'onze de la nit els Mossos havien detingut set persones, tres de les quals menors d'edat. El sindicat de Mossos d'Esquadra i Policia Local de Catalunya ha informat que es personarà com a acusació contra els detinguts pels disturbis a Terrassa. "Després dels aldarulls d'avui a Terrassa, des del Sindicat de Policies de Catalunya ens personarem com a acusació contra els detinguts. Prou violència contra la policia", ha piulat l'SPC-Mossos, que ha adjuntat un parell de vídeos dels arrestos.

Centenars de persones es manifesten a Sants per celebrar la llibertat del veí detingut en les protestes pro Hasél

Qui també va quedar en llibertat divendres és el veí de Sants que havia sigut empresonat per la seva participació durant les protestes pro Hasél. Centenars de persones han sortit pels carrers del barri per celebrar la seva llibertat, i ell ha agraït el suport al pas de la marxa per la taverna que regenta al carrer Vallespir. Segons informa l'ACN, la portaveu del grup de suport, Elena Jaume, ha explicat que la marxa també és per mostrar que "cal seguir lluitant perquè encara queden represaliades a la presó i s'estan atacant drets bàsics". "Necessitem més que mai enfortir aquest suport popular per no deixar passar mai més tanta repressió", s'ha llegit al manifest final.

La marxa, darrere una pancarta en què es podia llegir "Prou repressió, llibertat represaliades, cuidem-nos, lluitem, sortim al carrer", s'ha aturat davant la Bauxa, on s'ha viscut el moment més emotiu, quan el Carles ha alçat els punys agraint el suport dels seus familiars, amics i veïns. Els manifestants han fet pintades reclamant la llibertat de les persones detingudes en les mobilitzacions i l'absolució del Carles. També han tirat petards i han aturat la circulació a l'avinguda de Madrid durant mitja hora.

La portaveu, Elena Jaume, ha lamentat que la interlocutòria de la jutge impedeixi al veí assistir a manifestacions. "Seguirem lluitant perquè s'absolgui el Carles i s'alliberin tots els represaliats", ha afegit. "S'ha pogut veure que això que si ens toquen a una ens toquen a totes no és un eslògan, és una realitat", ha afegit.

Mig miler de persones es manifesten a Girona per la llibertat d'expressió

També hi ha hagut una manifestació a Girona, on 500 persones han sortit als carrers en defensa de la llibertat d'expressió, per reclamar un millor futur pels joves i pel dret a l'autodeterminació. La marxa, que ha anat des de la seu de la Generalitat fins a la plaça U d'Octubre s'ha desenvolupat sense incidents. A primera hora del matí, una cinquantena de joves havien tallat unes hores l'AP-7 a Girona en sentit nord.

stats