Successos
Societat Successos 08/12/2022

El detectiu que espiava les nòvies del príncep Enric buscarà el jugador de rugbi desaparegut

L'investigador, contractat per la família, ofereix 11.600 euros de recompensa per una pista que condueixi a Levi Davis

2 min
Gavin Burrows en una imatge d'arxiu.

BarcelonaJa fa més d'un mes que el jugador de rubgi anglès de 24 anys Levi Davis va desaparèixer al centre de Barcelona. De moment, els Mossos d'Esquadra han trobat poques pistes que els permetin seguir els seus passos: va ser vist per últim cop anant de bars, primer a l'Old Irish Pub de la Rambla i després al Hard Rock de plaça Catalunya. Unes hores després el senyal del seu telèfon va desaparèixer a l'estació de Sants, però cap càmera l'ha pogut localitzar. Ara fa 15 dies, tal com va avançar l'ARA, els Mossos van trobar el seu passaport al port de Barcelona, però es desconeix quan i com el va perdre. Mentre la investigació de la policia continua, la família de Davis ha volgut fer un pas endavant. A principis de novembre la mare, Julie, ja es va desplaçar fins a Barcelona i ara ho farà un detectiu privat anglès que la família ha contractat.

Es diu Gavin Burrows i és un dels investigadors privats més populars del Regne Unit. Ha assistit tota mena de celebritats: des dels cantants Paul McCartney i Elton John fins a l'actor Sean Bean (Joc de trons), passant per l'exfutbolista de l'Everton i el Manchester United Wayne Rooney. També ha treballat pels ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan Markle, i fa uns anys les exnòvies d'Enric eren el seu principal objectiu. En un documental de la BBC, Burrows admet que alguns mitjans britànics li van pagar per espiar les nòvies del príncep. "Era part del grup de persones que li van robar els anys d'adolescència", accepta Burrows. Concretament, es disculpa per haver estat vigilant el telèfon i les comunicacions de la seva exnòvia Chelsy Davy, amb qui Enric va mantenir una relació durant set anys.

Recompensa

Burrows i el seu equip arribaran demà a Barcelona per començar la recerca sobre el terreny de Levi Davis. A més, segons ha comunicat la família del jugador de rugbi, Burrows ofereix una recompensa de 10.000 lliures esterlines —uns 11.6000 euros— per a qui els faciliti una pista que els porti fins a Davis. La família també ha obert una campanya de micromecenatge per poder pagar les despeses de la cerca, i ja ha recaptat gairebé 2.000 lliures. La mare de Davis, amb qui l'ARA va poder parlar unes hores fa tres setmanes, tornarà a Barcelona pròximament per sumar-se a la recerca del seu fill.

Cada dia que passa Julie Davis està més preocupada i angoixada. En Levi era a Eivissa desconnectant després d'una mala època amb problemes psicològics i depressió. De cop, va deixar-ho tot per agafar un ferri cap a Barcelona i després ja no en van saber res més. Fins ara, la família no havia contractat cap detectiu privat, tot i que dues persones el van buscar dos dies per Barcelona fent-se passar per policies anglesos. De moment, encara ningú sap qui són.

stats