Successos

Els Mossos continuen sense trobar l'arma homicida del crim de Sant Hipòlit de Voltregà

L'autòpsia confirma que la víctima va morir per una ferida de bala al cap

3 min
El cotxe fúnebre amb les restes del jove mort de 15 anys després de rebre diversos trets abandona el lloc dels fets, aquest dilluns Sant Hipòlit de Voltregà

BarcelonaJa fa cinc mesos que, en ple carrer de Sant Hipòlit de Voltregà (Osona), van matar a trets un noi de 15 anys. Tot va passar a les cinc de la matinada, davant de la casa d'un home de 40 anys que es diu Dani, però conegut pel malnom de Perry i amb fama de conflictiu. Segons fonts policials, té diversos antecedents. Aquell dia, davant de casa seva hi havia quatre persones: el Perry, la víctima, un altre noi i una noia. Quan els Mossos d'Esquadra van arribar-hi, no van trobar cap rastre del Perry. Diversos testimonis van assegurar que havia fugit muntanya amunt. Sigui com sigui, després d'una recerca de pel·lícula amb els GEI dels Mossos vestits de camuflatge, el sospitós va aparèixer unes hores més tard, caminant pel voral d'una carretera. Tenia la cara plena de sang i no anava armat. La policia el va detenir a dos quilòmetres de l'escenari del crim.

Mentre el Perry fugia, pel poble va circular de tot. Un exresponsable municipal fins i tot va fer córrer un àudio dient que no hi havia hagut trets, sinó que la víctima s'havia desnucat al caure enmig d'una baralla. En el primer informe policial els Mossos no es van voler mullar del tot: apuntaven que era una mort compatible amb un homicidi, però no deien que fos causada per una arma de foc, segons fonts consultades per l'ARA. De fet, tot i que alguns testimonis asseguraven que el Perry havia disparat una arma, quan el van detenir no en portava cap a sobre. L'endemà, van escorcollar casa seva amb detectors de metalls, i tampoc hi van trobar res. També van anar a una nau on estava treballant de soldador i van buscar per la muntanya per on s'hauria escapat. Gairebé quatre mesos i mig després, segons fonts consultades per l'ARA, la policia continua sense trobar la presumpta arma homicida.

El Perry està en presó provisional des de llavors. De tots els rumors que aquell dia van córrer per Sant Hipòlit un és la principal línia d'investigació de la policia: tot va ser un problema de drogues. Amb les setmanes, també es va confirmar que la teoria de l'exresponsable municipal no tenia cap base. Segons fonts amb accés a la instrucció judicial, l'autòpsia de la víctima va acabar confirmant que havia mort d'un tret al cap. Qui va disparar? Dues persones asseguren que va ser el Perry, però la defensa del detingut les considera de part.

Els GEI de Mossos entrant a casa del sospitós, a Sant Hipòlit de Voltregà

Els testimonis

El conflicte que va acabar amb una mort davant de la casa del Perry havia començat unes hores abans per un deute relacionat amb cocaïna. Era un diumenge, però l'equip d'hoquei celebrava un títol europeu i la nit es va allargar. A les cinc de la matinada tres persones (la víctima, l'altre noi i la noia) es van acostar fins a casa del Perry, suposadament per reclamar-li alguna cosa. En algun moment, el Perry va rebre un cop a la cara, d'aquí que els Mossos se'l trobessin amb el cap sagnant. Casa seva és en un carrer estret, just al mig del barri antic de Sant Hipòlit. Era tard, però alguns veïns es van despertar pels crits que venien de la baralla. D'aquests, uns pocs han passat pels jutjats a declarar el que van veure.

De les seves declaracions, segons fonts consultades per l'ARA, se'n desprèn una conclusió principal: cap veí va veure el Perry disparant a la víctima. Alguns van sentir el soroll de la detonació i d'altres van veure que el Perry duia un objecte a la mà que podria ser una pistola. Sigui com sigui, només dos testimonis asseguren que va ser ell el que va disparar al noi de 15 anys, i són el noi i la noia que eren al costat de la víctima i que l'havien acompanyat fins a casa del Perry per reclamar-li la cocaïna. Uns testimonis que la defensa de l'acusat considera que no són objectius perquè eren amics de la víctima i, en aquell moment, enemics del Perry. La investigació policial ho intentarà aclarir.

stats