Violència

Els Mossos investiguen l'assassinat d'una dona a Barcelona com un possible crim masclista

El cos de la víctima l'ha localitzat una companya del pis que compartien al districte de Sant Martí

2 min
Manifestació contra la violència masclista el 25 de novembre passat.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra estudien la possibilitat que l'assassinat d'una dona de 38 anys al districte de Sant Martí de Barcelona pugui ser un crim masclista, però mantenen obertes altres hipòtesis. A l'espera dels resultats de l'autòpsia que determinin la causa de la mort, el cadàver presentava signes de violència. El cas es troba sota secret d'actuacions per preservar la investigació i s'estan valorant tots els escenaris. Si finalment es confirma que és un assassinat masclista, es tractaria de la víctima número 128 des que el 2012 es va començar el registre català i la quinzena d'aquest 2023, que es confirmaria com el més tràgic de la fatídica sèrie, segons la conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, que inclou tots els feminicidis, tant si es cometen en l'àmbit de la parella (l'indicador que fan servir la policia catalana i la justícia per parlar de violència masclista) com si no.

Divendres al migdia una companya que compartia el pis amb la víctima va donar l'alerta després d'haver intentat sense èxit posar-se en contacte amb la víctima reiteradament. Finalment, va entrar a la seva habitació i es va trobar el cos ja sense vida estès al llit. De seguida va avisar la policia i els sanitaris, que no van poder fer res més que certificar-ne la defunció.

Segons ha explicat aquesta testimoni a EfeTV, la víctima és una dona d'origen marroquí que havia tornat feia poc del seu país i mantenia una relació amb un jove que resideix a França, a qui diversos veïns diuen haver vist recentment juntament amb la dona als voltants de la casa. La Montse, que és com es diu la companya de pis, ha assegurat que no s'han trobat ni les claus ni el telèfon mòbil de la víctima mortal.

De les 127 víctimes de crims masclistes a Catalunya, més del 80% han estat assassinades per la seva parella actual o exparella. La immensa majoria, tres quartes parts, no havien denunciat el seu assassí, una característica d'aquest tipus de violència que s'explica perquè les víctimes es troben aïllades socialment i temoroses de la reacció de l'agressor o bé perquè no disposen d'una alternativa per marxar del domicili o no confien prou en el sistema judicial i policial. En cas de patir violència masclista, les dones compten amb telèfons gratuïts que no deixen rastre a la factura i en què poden trobar professionals que les ajudin a sortir-ne, amb la derivació a serveis d'un habitatge o psicològics per a elles i els seus fills.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats