Societat 05/07/2016

El TSJC absol l'exregidora de Barcelona Assumpta Escarp pel cas de la llicència urbanística

La Fiscalia s'havia retirat a l'últim moment però l'acusació particular li reclamava nou anys d'inhabilitació

Ara
1 min
Assumpta Escarp al banc dels acusats, juntament amb els altres tres acusats

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha absolt avui la diputada socialista i exregidora de Barcelona Assumpta Escarp del judici per una llicència irregular per autoritzar la construcció d'un parc de bombers en uns terrenys protegits. La Fiscalia havia retirat l'acusació a l'últim moment, durant el judici, i l'única acusació que quedava contra l'exregidora era la d'una associació de veïns, que li demanava nou anys d'inhabilitació.

El TSJC ha informat de l'absolució, però encara no ha comunicat els motius que hi han dut ni s'ha fet pública la sentència. Escarp s'havia desvinculat durant el judici de la llicència municipal per la construcció del parc de bombers provisional. Va aportar un certificat que prova que no la va signar ella, sinó el llavors alcalde accidental, Carles Martí.

Després d'això, just el dia que havia de llegir l'informe el fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio, va anunciar que retirava els càrrecs contra Escarp i els altres tres acusats –una tècnica, una lletrada municipal i el cap del departament de Llicències de l'Eixample, que també han quedat absolts– perquè l'acusació que havia preparat el fiscal d'Urbanisme de Barcelona no estava "fonamentada".

De Gregorio va afirmar que era un "error imperdonable" haver portat a judici els acusats i va defensar que el cas s'hauria d'haver arxivat, d'acord amb el que en el seu moment va defensar la Fiscalia Superior de Catalunya, abans que s'encarregués d'aquest procediment el fiscal d'Urbanisme, l'actuació del qual va ser criticada per Pérez de Gregorio.

stats