Premsa
Mèdia 07/07/2011

L''Avui' i 'El Punt' unificaran capçaleres el 31 de juliol

El nou diari es dirà 'El Punt Avui' i tindrà una edició diferent per a les comarques gironines

Acn
2 min

BarcelonaEl Punt i l'Avui unificaran les capçaleres amb l'objectiu de fer un diari únic que combini la visió local i la nacional. La data prevista de sortida del nou rotatiu, que es dirà El Punt Avui i mantindrà les dues tipografies diferenciades, es preveu pel 31 de juliol i conservarà el disseny, les seccions i l'ordre actuals però incrementarà la paginació, segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Per tradició, només l'edició de les comarques gironines serà diferent i, tot i que portarà la mateixa capçalera, mantindrà les primeres pàgines del diari amb informació territorial. L'editora d'El Punt va comprar el 100% del diari Avui el novembre de l'any 2009. Segons fonts dels dos rotatius, la idea és que tant els lectors d'El Punt com els de l'Avui se sentin representats i identificats amb la nova capçalera però apostant per un nou concepte de diari. De moment, el canvi no afectarà els dossiers ni els suplements.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb aquesta operació, el nou rotatiu espera convertir-se en el tercer diari més llegit a Catalunya, després de La Vanguardia i El Periódico. Concretament, El Punt té 184.000 lectors i l'Avui 116.000 lectors, segons les últimes dades del Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

Sota l'ombra d'un ERO

Aquest procés s'està dissenyant en paral·lel a mesures de reestructuració laboral que podrien passar per l'aplicació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la plantilla. Fonts properes al rotatiu han indicat a l'ACN que encara està per determinar el nombre de treballadors que requereix el nou projecte i que estan en negociacions amb el comitè d'empresa.

L'editora d'El Punt va compra el 100% del diari Avui el novembre de l'any 2009. D'aquesta manera, el rotatiu va entrar a formar part de l'empresa editora d'El Punt, Hermes Comunicacions. Fins llavors, l'Avui estava participat en un 40% pel grup Planeta, un 40% pel grup Godó i un 20% per l'Institut Català de Finances.

stats