TELECOMUNICACIONS
Economia 17/09/2013

Anticorrupció denuncia vuit directius de Telefónica i la Generalitat per pactar un concurs públic

La Fiscalia considera que el 2009 es van produir tres possibles delictes en una adjudicació. El Govern diu que "col·labora" amb la justícia

Ara
1 min

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha presentat una denúncia contra diversos alts càrrecs de Telefónica i un organisme de la Generalitat −el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, CTTI− per haver pactat un concurs públic el 2009. En concret, la Fiscalia acusa vuit persones dels delictes de prevaricació, falsedat documental i alteració dels preus d'un concurs públic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La denúncia assegura que el CTTI va arribar a un acord econòmic amb una empresa per comprar-li una eina per aplicar la normativa de protecció de dades. Aquesta empresa suposadament tenia un acord amb Telefónica perquè fes la distribució en exclusiva d'aquest producte.

La Generalitat va convocar un concurs públic en què es van presentar tres ofertes, una de les quals era la d'aquesta empresa. Però, segons el fiscal, l'oferta presentada va ser més elevada que el preu pactat abans. Posteriorment, i amb la intenció de corregir aquest error, es va iniciar un "intens intercanvi de correus [electrònics] en els quals va quedar patent l'acord previ existent entre el CTTI i l'empresa implicada, l'equivocació en el preu pactat i l'interès de totes les parts per corregir l'oferta ja presentada perquè fos Telefónica l'adjudicatària final del concurs".

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al consell executiu que el Govern "col·labora amb la justícia" al voltant de la denúncia.

Després d'introduir diverses modificacions, el juliol del 2009, el CTTI va acabar adjudicant el concurs a l'empresa en qüestió.

stats