Política 22/09/2014

C's critica que Mas retardi la publicació de la llei de consultes només "per donar emoció"

Alonso acusa CiU i ERC de "segrestar els ajuntaments" i de posar en risc la democràcia i la convivència

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu de C's, Matías Alonso, ha criticat el president de la Generalitat, Artur Mas, per retardar la publicació de la llei de consultes en el Diari Oficial de la Generalitat només "per donar emoció a aquest nou capítol", quan ja sap que el govern espanyol la recorrerà. "Està esgotat i és un heroi de cartró pedra", ha conclòs. Alonso també ha acusat CiU i ERC de "segrestar els ajuntaments" i de "posar en risc la democràcia i la convivència" aprovant mocions de suport a la consulta del 9-N. Ha considerat el seu comportament "profundament antidemocràtic", i ha recordat que aquestes resolucions no tindran cap efecte polític ni pràctic, sinó que simplement "augmenten la confusió dels ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Alonso ha subratllat a Mas que "no és el president de la Generalitat per la gràcia de Déu, sinó gràcies a la Constitució i a les lleis i com a resultat de la decisió dels ciutadans de Catalunya".

També ha aprofitat per retreure al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, el seu "caràcter dual" quan fa un discurs a Catalunya i un de diferent a Madrid. "Un dia crida a la unitat i a la convivència d'Espanya, i l'altre reconeix Catalunya com a nació", ha apuntat després de la visita diumenge de Sánchez a Catalunya per la Festa de la Rosa del PSC. Alonso ha recordat a Sánchez, a més, que "la seva filial catalana, el PSC, ha donat suport a una llei trampa que té només un objectiu declarat: trencar Espanya".

stats