Política 01/03/2016

El Govern posa en marxa una comissió interdepartamental per treballar en el camí de la desconnexió

La liderarà el vicepresident Oriol Junqueras i en formaran part representants de totes les conselleries de la Generalitat

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del vicepresident Oriol Junqueras

BarcelonaEl Govern ha aprovat aquest dimarts la creació d'una comissió interdepartamental que treballarà en el camí de la desconnexió. La seva feina, segons ha explicat la consellera de la Presidència, Neus Munté, es basa en "millorar" les competències de l'autogovern català. Estarà presidida pel vicepresident Oriol Junqueras i comporta la creació de més organismes dins d'un executiu que ja ha augmentat un 10% els alts càrrecs respecte la legislatura anterior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les tasques que farà aquesta nova oficina seran molt similars a les que feia el comissionat per la Transició Nacional comandat per Carles Viver i Pi-Sunyer. Aquest comissionat, suspès pel Tribunal Constitucional (TC), ha estat derogat, segons la documentació facilitada als periodistes.

Com es gestionarà a nivell intern aquesta comissió interdepartamental?Concretament, al departament de Presidència es crea la secretaria per al Desenvolupament de l'Autogovern, mentre que a Vicepresidència s'hi suma l'Oficina per a la Millora de les Institucions d'Autogovern. L'Institut d'Estudis Autonòmics (IEA) passa a anomenar-se Institut d'Estudis de l'Autogovern. La secretaria per al Desenvolupament de l'Autogovern estarà comandada per Víctor Cullell, mentre que la nova Oficina estarà dirigida per Josep Maria Reniu. Al capdavant de la nova denominació de l'IEA hi haurà, com fins ara, Carles Viver i Pi-Sunyer.

stats