Política 15/12/2016

Rajoy demana als dirigents catalans que "renunciïn" al referèndum "d'una vegada"

"El senyor Puigdemont sap que estic a la seva disposició per parlar", ha dit el president espanyol

Laia Forés
1 min
Rajoy, aquest dijous a Brussel·les

Brussel·lesEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet una crida des de Brussel·les als dirigents catalans perquè abandonin el camí del referèndum. "Els animo a renunciar d'una vegada [al referèndum] perquè l'estratègia de desafiament permanent no porta enlloc. Rajoy ha participat en una cimera europea en què s'ha tractat la situació a Síria i el Brexit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hores abans que la presidenta del Parlament hagi de comparèixer davant la justícia per haver permès el debat sobre el procés constituent, el president espanyol ha insistit en la idea del diàleg i en el compliment de la llei, perquè "les sentències del TC s'han de complir sempre. I els responsables de la Generalitat saben que han de complir la llei". "El diàleg té sentit sempre que un no hagi de cedir en el que no ha de cedir", ha afegit.

"El senyor Puigdemont sap que estic a la seva disposició per parlar", ha reblat Rajoy tot i la negativa del seu govern a abordar la petició d'un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Preguntat pels periodistes, Rajoy ha negat tenir la intenció d'avançar les eleccions espanyoles. "Penso esgotar la legislatura", ha dit, l'endemà que animés els militants del PP a "preparar les noves eleccions".

stats