Política 19/01/2017

Sánchez, forçat a avançar l'inici de la seva gira a Sevilla per un Betis-Barça

L'exlíder no confirma encara si es presentarà finalment a les primàries del PSOE

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Sánchez va arribar a la secretaria general del PSOE l'estiu del 2014 a través de les primeres primàries en la història del partit. EFE

MadridPedro Sánchez està disposat a donar batalla. I malgrat que la candidatura de Patxi López li hagi volgut destrossar els plans d'enfrontar-se cara a cara amb Susana Díaz pel lideratge del PSOE, l'exsecretari general del partit té intenció de fer un pas endavant. Tal com va prometre després del cop a Ferraz, Sánchez començarà el pròxim 28 de gener una gira amb cotxe per Espanya per "escoltar" els militants. La idea inicial, però, era que la gira comencés el 29, però aquell dia hi ha un Betis-Barça, i el polític s'ha vist forçat a avançar-la, tal i com ha explicat a Twitter.

No confirma encara si es presentarà finalment a les primàries, però té intenció d'incomodar la baronessa socialista fins al final. No en va començarà la gira a casa de la presidenta andalusa, Sevilla, tal com ha anunciat aquest dijous per Twitter.

La batalla de cara a les primàries estarà servida aquell mateix cap de setmana a Andalusia. Díaz té previst un acte amb l'exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba a Alcalá de Gazules (Cadis) durant el cap de setmana del 27 i 28 de gener. Sánchez vol parlar amb "moltes persones" els pròxims dies abans de prendre una decisió final sobre les primàries, i més després que l'exlehendakari hagi anunciat que s'hi presentarà.

Sánchez renuncia a l'escó al Congrés per "recuperar el PSOE"

Sánchez va anunciar que començaria una gira per Espanya per recollir suports tan bon punt va deixar l'escó al Congrés. Però ha anat ajornant aquest viatge en la mesura que minvaven els seus suports i que la gestora del PSOE decidia eternitzar la convocatòria del congrés del partit, que finalment se celebrarà a mitjans de juny després d'unes primàries al maig.

Des de llavors només ha fet dues parades per trobar-se amb els militants: primer al País Valencià i després en un poble d'Astúries, que la gestora socialista va intentar contraprogramar amb un míting de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero a Lleó.

stats