Política 15/12/2016

Santamaría cita els consellers de Presidència per preparar la Conferència de Presidents

El Govern no preveu ara mateix assistir tampoc a aquesta trobada

Ara
2 min
El ministre Cristóbal Montoro i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría estan al capdavant dels departaments del govern de Rajoy que impulsen les mesures de recentralització que ni Catalunya ni el País Basc estan disposades a assumir.

MadridSoraya Sáenz de Santamaría comença a preparar la Conferència de Presidents. La vicepresidenta del govern espanyol i responsable d'Administracions Territorials ha citat als consellers autonòmics de Presidència a una reunió el dia 21 de desembre, una trobada que ha de servir per avançar en els continguts de la reunió que els presidents autonòmics celebraran el 17 de gener al Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la trobada de gener no hi serà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i fonts del Govern apunten a l'ARA que per ara "tampoc està previst" que la consellera de Presidència, Neus Munté, assisteixi a la trobada convocada per Santamaría.

La carta que ha enviat la vicepresidenta, a la qual ha tingut accés Europa Press, exposa que del resultat d'aquesta trobada en dependrà el resultat i la projecció de la conferència. Tant Santamaría com els consellers de Presidència treballaran conjuntament en l'ordre del dia, "a la vista dels reptes comuns als quals ens enfrontem, de la feina i la voluntat d'acord amb que es desenvolupi aquest comitè dependrà, en gran mesura, el resultat i projecció futura de la Conferència de Presidents". La carta també assegura que a la conferència es tractaran "assumptes de gran rellevància", tot i que no n'especifica cap.

Des del govern espanyol han anat avançant diferents temes que podrien formar part del debat que tindrà lloc el pròxim 17 de gener al Senat. La sostenibilitat de l'estat del benestar, educació, sanitat, la creació de llocs de treball i el compliment dels compromisos amb l'Unió Europea, són algunes de les qüestions que es podrien tractar. Tanmateix, l'Estat ha mostrat la seva voluntat de dotar de "molt contingut" la conferència a la que esperen que hi assisteixin tots els presidents autonòmics, fins i tot, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont que ja va anunciar que no hi assistiria, igual que el 'lehendakari', Iñigo Urkullu que el passat dimarts també va declinar la invitació.

stats