Societat 30/04/2012

El Celler de Can Roca repeteix com a segon millor restaurant del món

El rànquing del 2012 s'ha fet públic aquest dilluns al vespre a Londres en la cerimònia organitzada per la prestigiosa revista gastronòmica 'Restaurant'

Thaïs Gutiérrez
2 min
Joan Roca amb la seva família / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl Celler de Can Roca ha estat escollit com el segon millor restaurant del món per segon any consecutiu per la prestigiosa revista britànica 'Restaurant', que ha fet públic aquest vespre, a Londres, el rànquing dels millors 50 restaurants del planeta, que estan considerats com els Oscars de l'alta cuina. En la cerimònia, el cuiner Joan Roca –en representació dels tres germans Roca– ha rebut el guardó que l'acredita per segon any consecutiu amb la 'medalla de plata' de la gastronomia internacional.

En el primer lloc hi ha, per tercer any consecutiu, el restaurant Noma, de Copenhaguen, que dirigeix el xef Rene Redzepi. En tercer lloc i després del Celler de Can Roca, repeteix, com l'any passat, el restaurant Mugariz, de Sant Sebastià, que dirigeix el xef Andoni Luis Aduriz.

"Estem molt contents amb el resultat"

Jordi Roca, el germà petit i l'únic que ha seguit la gala des de Girona, ha comentat en declaracions a l'Agència Efe, que "estem molt contents d'estar entre els deu primers, és un resultat fantàstic i ens sentim molt còmodes amb ell". També ha destacat que han rebut el suport "de molts col·legues i gent que ens estima i que desitjava que estiguéssim a la primera posició" ha dit. Roca ha reconegut que no s'havien marcat "cap expectativa ni il·lusió".

El Celler de Can Roca, propietat dels germans Joan, Josep i Jordi Roca, ha rebut durant aquest anys grans elogis per part de la crítica gastronòmica internacional, per la qual cosa era considerat un dels favorits per a la gala d'aquesta nit tot i que al final ha repetit el segon lloc i es torna a quedar a les portes de ser considerat el millor restaurant del món. L'Acadèmia Internacional de la Gastronomia ha concedit recentment a Joan Roca el 'Grand Prix de l'Art de la Cuisine', l'equivalent al Nobel de la gastronomia.

Altres restaurants destacats

Entre els noms destacats de la nit hi ha el del brasiler Alex Atala, que ha escalat tres posicions fins al quart lloc amb el seu restaurant D.O.M. a Sao Paulo. En cinquè lloc hi ha el restaurant italià Osteria Francescana, del xef Massimo Bottura, a la ciutat de Mòdena.

D'altra banda, la cuinera basca Elena Arzak ha rebut aquesta nit el guardó a la Millor Xef del Món per la seva tasca al restaurant familiar d'Euskadi.

stats