Cultura 11/03/2021

Hasél suma 1 any i 4 mesos de presó més per no pagar les multes de la sentència

En total hauria de passar 2 anys i un mes a la presó, tot i que té altres causes obertes

Ara
2 min
Pablo Hasél a la presó de Lleida conversant amb Albert Botran

BarcelonaL'Audiència Nacional ha sumat un any i quatre mesos de presó a la pena de nou mesos que el raper Pablo Hasél compleix a la presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, després de declarar-lo insolvent per no tenir mitjans per pagar la multa de gairebé 30.000 euros imposada en sentència. Al no tenir béns per ser embargats, això el condemnaria a complir dos anys i un mes de presó, en total, al centre Ponent de Lleida (Segrià). La sentència es pot recórrer, segons recull Efe.

Hasél, que acumula altres condemnes i causes obertes, va ingressar a la presó de Lleida el 16 de febrer per complir una condemna de nou mesos que li va imposar el 2018 l'Audiència Nacional –i que va ser ratificada pel Suprem–. L'empresonament del raper va desencadenar una onada de protestes que durant setmanes han derivat en disturbis i enfrontaments amb la policia.

A més de la sentència que ha motivat el seu ingrés a la presó, Hasél té pendent una altra condemna de dos anys i mig per amenaçar un testimoni d'un judici contra un guàrdia urbà de Lleida, que l'Audiència de Lleida va confirmar fa amb prou feines unes setmanes. El raper acumula altres condemnes: la primera, de dos anys de presó per enaltir en les seves cançons el terrorisme d'ETA, els Grapo, Terra Lliure o Al-Qaida i que és del 2014, i va quedar en suspens per ordre de l'Audiència Nacional en cas que no reincidís.

Suma dues penes més, fermes i dictades el 2018, per violació de local i resistència i desobediència a l'autoritat, i una altra pendent de recurs per agredir un càmera de TV3 que cobria un tancament d'estudiants a la Universitat de Lleida.

stats