Cultura 24/03/2021

Irene Vallejo serà la pregonera de Sant Jordi a Barcelona

L'autora del supervendes 'L'infinit dins d'un jonc' parlarà del paper de la lectura i les biblioteques

1 min
Irene Vallejo / SIRUELA

BarcelonaL'escriptora Irene Vallejo serà l’encarregada de llegir el Pregó de la Lectura 2021, organitzat per les Biblioteques de Barcelona amb motiu de la diada de Sant Jordi. Doctora en filologia clàssica i nascuda a Saragossa el 1979, Vallejo du a terme una intensa tasca de divulgació del món clàssic impartint conferències, col·loquis i fent articles.

El dijous 22 d’abril a les 18 hores l’escriptora conversarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb el periodista Xavi Ayén sobre el conjunt de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut a la seva vida. 

El seu últim llibre, L’infinit dins d’un jonc, va conquerir unànimement lectors i crítica, s’ha traduït a trenta idiomes i ha rebut guardons prestigiosos com ara el Premio Nacional d’assaig 2020. De la seva obra literària destaquen també les novel·les La luz sepultada (2011) i El silbido del arquero (2015), les antologies periodístiques Alguien habló de nosotros (2017) i El futuro recordado (2020), els llibres infantils El inventor de viajes (2014) i La leyenda de las mareas mansas (2015) i l’assaig breu Manifiesto por la lectura (2020). 

stats